Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна та Словаччина домовились розблакувати роботу аеропорту "Ужгород"

19 грудня 2019 р., 19:15

Злітна смуга летовища закінчується на кордоні між двома країнами

Українська та словацька сторони узгодили зміст угоди про визначення умов використання повітряного простору Словаччини в міжнародному аеропорту "Ужгород". Злітна смуга там завершується якраз перед кордоном і літаки після зльоту опиняються в іншій країні. 

Двосторонні переговори між сторонами тривали два дні – 17 та 18 грудня, повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій. 

Він запевнив, що українська сторона максимально швидко забезпечить проходження внутрішньодержавних процедур погодження та сподівається на такі ж дії словацької сторони. 

Міністр нагадав, що під час візиту президента Словацької Республіки Зузани Чапутової до України 16 вересня 2019 року, глави обох країн підтвердили необхідність активізації роботи сторін з метою якнайшвидшого укладання відповідної угоди. 

Нагадаємо, аеропорт "Ужгород" фактично не працював останні два роки, від 2016-го. "Мотор Січ" змінила розклад авіарейсу Київ - Ужгород Навесні 2019-го відновили регулярне авіасполучення з Києвом, воно Рейс "Київ – Ужгород" скасовують через два місяці після запуску діяло не більше двох місяців. Згодом, 3 червня, польоти відновили. 

Рік тому аеропорт "Ужгород" отримав європейську сертифікацію та отримав право приймати літаки. Сертифікація EASA дозволить літакам вільно використовувати небо Словаччини для здійснення польотів до Ужгорода.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp