Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати обласної ради уболівають за здоров’я маленьких закарпатців, які страждають на хворобу Крона

23 січня 2020 р., 15:30

Відповідне рішення «Про Програму поліпшення надання медичної допомоги дітям, які страждають на хворобу Крона, на 2020-2022 роки» обласні обранці прийняли на 17 –й сесії облради

Мета Програми – здійснення комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня медичної допомоги дітям, які страждають на хворобу Крона та неспецифічний виразковий коліт (НВК), зниження рівня захворюваності, інвалідності і смертності, впровадження сучасних стандартів медикаментозного лікування, поліпшення якості їх життя.

У Закарпатській області всього 22 хворих на запальні захворювання кишківника (ЗЗК), неспецифічний виразковий коліт –10, хворобу Крона – 12. Маємо двоє діток із хворобою Крона, що потребують лікування інгібітором ФМП – адалімумабом.

Програма передбачає забезпечення дітей з хронічною активною люмінальною ХК лікарським засобом для лікування хвороби Крона та неспецифічного виразкового коліту (НВК) – інгібітор ФНП адалімумаб (Хуміра), що зареєстрований в Україні, для індукції та підтримки ремісії, незважаючи на попередню оптимізовану терапію імуномодуляторами, а також для індукції ремісії у дітей з активною стероїд-рефрактерною хворобою та як первинна індукційна і підтримуюча терапія для дітей з активною періанальною фістулізуючою хворобою в комбінації з відповідним хірургічним втручанням, згідно з рекомендаціями ECCO/ESPGHAN2014.

Ресурсне забезпечення Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів обласного бюджету. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, – 2394,7 тис грн.

Виконання Програми дасть змогу забезпечити дітей з хронічною активною люмінальною ХК та неспецифічним виразковим колітом (НВК) життєво необхідним препаратом адалімумабом (Хуміра) до досягнення ремісії; знизити рівень інвалідності внаслідок захворювання на хворобу Крона та неспецифічний виразковий коліт (НВК), показник смертності внаслідок ускладнень. Також завдяки реалізації цієї Програми буде досягнута основна мета – поліпшення здоров’я та якості життя дітей з хронічною активною люмінальною ХК, неспецифічним виразковим колітом (НВК) у Закарпатській області.

Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp