Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пам’яті Василя Юлійовича Скакандія

7 лютого 2020 р., 16:50

Царство небесне

Із гірким болем і сумом сприйняли жителі Закарпаття сумну звістку про те, що 6 лютого на 79 – му році життя після важкої хвороби обірвалась земна дорога народного художника України, члена Національної спілки художників України, Лауреата всеукраїнських та обласної премій - Василя Юлійовича Скакандія.

Василь Юлійович самобутній живописець і графік, видатний педагог та один із найуспішніших послідовників закарпатської школи живопису, неперевершений ілюстратор книг видатних закарпатських письменників. Для нас і для прийдешніх поколінь залишив багатющу творчу спадщину, в якій відтворена висока художня культура та бездоганний стиль.

Упродовж усього життя брав активну участь у міжнародних, всеукраїнських та обласних виставках і пленерах. А його персональні виставки збирали великі зали поціновувачів не тільки в Україні, а й за рубежом.

Василь Юлійович Скакандій назавжди залишиться видатним майстром пензля, яскравою особистістю і щирим патріотом України та рідного краю у серцях і пам’яті всіх, хто знав його, хто працював і спілкувався з ним, усіх шанувальників його яскравої творчості, яка вплетена едельвейсом у нев’янучий вінок вітчизняної культури та мистецтва.















Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, перший заступник голови – Йосип Борто, заступник голови Петро Грицик та весь депутатський корпус обласної ради.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp