Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Червоний Хрест на Донбасі закликає не обстрілювати об'єкти водопостачання

19 березня 2020 р., 19:26

Червоний Хрест виступив із заявою через бої на тлі кризи COVID-19

Міжнародний комітет Червоного Хреста на тлі пандемії коронавірусу просить сторони конфлікту на Донбасі не обстрілювати об'єкти водопостачання. Про це йдеться в повідомленні на сайті організації.

Червоний Хрест звертає увагу, що конфлікт на Донбасі триває в розпал кризи COVID-19, і всього кілька днів тому були поранені двоє цивільних. Крім того, організація нагадує, що військові зобов'язані вживати заходів безпеки з урахуванням міжнародного гуманітарного права, щоб щадити цивільне населення і об'єкти критичної інфраструктури.

"Єдиний удар по об'єктах водопостачання може привести до летального результату для тисяч цивільних осіб, які не зможуть використовувати такий простий спосіб попередження захворювання як часте миття рук. Особливо це стосується літніх людей, які залишаються однією з найбільш постраждалих категорій людей, які проживають в районі лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Червоний Хрест надасть Україні медичне обладнання і медикаменти. Домовленості були досягнуті в ході телефонної розмови президента Володимира Зеленського з головою організації Петером Маурером.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp