Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Відсутній сертифікат якості тестів, або як закарпатські силовики сприяють поширенню коронавірусу

21 березня 2020 р., 19:00

21 березня, закарпатські ЗМІ облетіла новина про придбання Віктором Медведчуком та його дружиною гуманітарною допомоги у вигляді деяких медзасобів та експрес-тестів для виявлення коронавірусу Covid-19

Згадувана допомога роздається політичною партією “Опозиційна платформа “За життя” по деяким закарпатським районним лікарням.

В цьому контексті дивує позиція правоохоронних органів, МОЗу та відділу охорони здоров’я Закарпатської ОДА, які не реагують на те, що в медзаклади області передаються експрес-тести без сертифікату відповідності Державної Системи сертифікації.

І хоча медзасоби, які передаються в лікарні, можуть бути марковані брендами європейських компаній, без перевірки відповідними компетентними органами України та видачі сертифікату відповідності, все це може бути, як неякісною продукцією так і простими підробками.

Таким чином, закарпатські лікарні отримують тест-системи, авансом довіряючи тим результатам, на які вони вкажуть.

Як повідомляють джерела в Закарпатська обласній інфекційній лікарні, сам по собі експрес-тест й взагалі не дає стовідсоткової гарантії щодо наявності чи відсутності в організмі інфекції 2019 nCoV!

Саме тому зразки біологічних досліджень з областей відправляються до лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ у Києві, де методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) встановлюють наявніть інфекції на ранніх стадіях зі стовідсотковою гарантією.

Цей метод застосовується в багатьох областях – від криміналістики до наукових експериментів. З його допомогою, наприклад, виявляють спадкові захворювання або визначають батьківство.

При ПЛР спеціально відібраний фрагмент ДНК копіюється і розмножується в термоциклері для пошуку конкретних фрагментів ДНК, наприклад, коронавірусу. Процедура дозволяє встановити, чи присутні в організмі хвороботворні мікроорганізми, і якщо так, то в якій кількості. При вірусних інфекціях це називається “вірусне навантаження”.

Такі тест системи в рази дорожчі від менш ефективних експрес-тестів, які закуповують політики для власного піару.

Світові медичні видання також вказують на те, що при негативному результаті стовідсотково виключити можливе інфікування SARS-CoV-2 не можна!

Днями на територію України повернулися сотні тисяч заробітчан, велика частка українців – це закарпатці, які роз’їхалися по селам області та повинні витримати 14-денну ізоляцію, а в разі наявності симптомів ГРВІ звернутися до медиків.

Можна тільки уявити, якщо згадувані експрес-тести вкажуть на відсутність хвороби у дійсно інфікованої людини, яка продовжить контакт з своїми родичами та друзями в межах нашої тісної області.

Через це Закарпаття може стати наступним Бергамо (*італійське місто з епіцентром пандемії covid-19).

Чому закарпатські правоохоронці не контролюють наявність сертифікатів на експрес-тестах якими піаряться політики?

Чому від закарпатців приховують інформацію про наявність сертифікатів на експрес-тести в усіх районних лікарнях області?

Головне – хто нестиме за це відповідальність в разі початку масштабного зараження наших краян?

Довідково:

Сертифікат відповідності є юридичним документом, який видається Заявнику уповноваженим органом з сертифікації, який і відповідає за достовірність інформації, що наведена в сертифікаті. Форма сертифікатів відповідності встановлюється в кожній з Систем сертифікації продукції, відповідно до нормативних документів, які регламентують діяльність цієї Системи сертифікації.

В Україні діє Державна система сертифікації. Форма сертифікатів відповідності в Державній Системі сертифікації встановлюються ДСТУ 3498-96 «Державна Система сертифікації. Бланки документів. Форма та опис».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp