Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скульптуру-візитівку Ужгорода “обікрали” невідомі: у Рошковича зник портфель

2 квітня 2020 р., 12:35

В Ужгороді “обікрали” скульптуру Ігнатія Рошковича. Невідомі вкрали бронзовий портфель скульптури художника

Відому скульптуру, яка розташована на площі Театральній в історичній частині Ужгорода, пошкодили невідомі. Як передає 2 квітня Закарпаття онлайн, зі скульптурної композиції, присвяченої художнику Ігнатію Рошковичу, зник елемент — бронзовий портфель.

Повідомляється, що на місце прибула слідчо-оперативна група Відділу поліції ГУНП України в Закарпатській області, яка проводить огляд. Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліцейські отримали доступ до записів з відеокамер зовнішнього спостереження та вивчають їх.

До цього, 24 березня, в Ужгороді вже була подібна ситуація: невідомі вкрали бронзову мініскульптурку Швейка.

Ігнатій Рошкович — закарпатський і угорський художник кінця XIX – початку ХХ ст. Портретист, майстер жанрового живопису та монументального церковного стінопису, автор низки полотен, присвячених людям і природі Закарпаття. Виконав численні храмові розписи в Угорщині, Румунії, Словаччині. У період свого проживання в Ужгороді, працював учителем малювання.

Виконав книжкові ілюстрації до статей п'ятого тому видання “Австро-Угорська монархія у слові й картині”, присвячені Закарпаттю. Зокрема, в цьому виданні містяться графічні зображення замку та комітатського будинку в Ужгороді, краєвидів Перечина, Ужоцького перевалу, побутових сцен тодішньої Підкарпатській русі та русинів у народному одязі.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp