Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Борг 13% клієнтів ТОВ "Закарпатгаз Збут" перевищує 3000 грн

15 квітня 2020 р., 14:30

Майже 1 млрд 42 млн гривень заборгували закарпатці за спожитий газ станом на початок квітня 2020 року. Порівняно з аналогічним періодом минулого року заборгованість зменшилася на 23%.

“Зменшення загального боргу пов’язане, у першу чергу, з тим, що ціна на газ у поточному опалювальному періоді знизилася на 22% від ціни минулорічного періоду”, — пояснила директорка ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторія Томинець.

При цьому у Товаристві зазначають, що розрахунки закарпатців за спожитий газ погіршилися з моменту запровадження карантину. У березні за газ сплатили трохи менше 82% споживачів, що на 11% менше аналогічних розрахунків, проведених закарпатцями у березні минулого року. 13% клієнтів (35 тисяч споживачів) заборгували по 3000 грн і більше.

ТОВ «Закарпатгаз Збут» вимушене нагадати про необхідність повного та своєчасного виконання зобов’язань з оплати вартості спожитого газу та недопущення накопичення заборгованості.

“Декотрі споживачі вирішили не сплачувати за газ у період карантину. Нині дійсно складна ситуація в країні і ми з розумінням ставимося до ситуації. Однак, запроваджений Кабінетом міністрів України карантин не звільняє від виконання обов’язків з оплати за фактично спожитий газ. Кошти за газ доведеться сплатити у будь-якому разі. Варто не накопичувати борги і розраховуватися за газ вчасно, тим паче що значна частка населення отримує готівкою субсидію та пільгу на оплату житлово-комунальних послуг і повинна ці кошти використовувати за їх цільовим призначенням”, — прокоментувала Вікторія Томинець.

Вікторія Томинець додала, що своєчасна оплата за газ дасть можливість Товариству у повному обсязі забезпечувати споживачів природним газом, розраховуватися з оптовими постачальниками, сплачувати податки, збори та обов’язкові платежі до бюджету, а також виплачувати працівникам заробітну плату.

Для обмеження візитів у місця скупчення людей ТОВ "Закарпатгаз Збут" пропонує користуватися сучасними можливостями онлайн-розрахунків за спожитий газ через “Особистий кабінет”, Viber-бот 7104ua або за допомогою платіжних онлайн систем, які пропонують банківські установи.






Преc-служба ТОВ «Закарпатгаз»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp