Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Доба в ООС: 17 обстрілів, загинув військовий

29 квітня 2020 р., 08:53

Сепаратисти обстріляли позиції ЗСУ зі зброї, яку заборонено розміщувати біля лінії зіткнення на Донбасі.За добу 28 квітня на Донбасі сепаратисти 17 разів обстріляли позиції українських військових.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС в середу, 29 квітня.

"У результаті обстрілу 28 квітня загинув один український військовий", - інформують в штабі. При цьому попередні дані розвідки свідчать, що українські військовослужбовці поранили щонайменше двох сепаратистів.

Сепаратисти застосували заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібрів 152 мм і 122 мм, міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

"Для припинення ворожих обстрілів українські захисники ефективно застосували чергові вогневі засоби. Відчувши на собі рішучість дій наших воїнів, окупанти відмовилися від подальшої активності", - говорять в штабі ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід сепаратисти вели вогонь по позиціях ЗСУ неподалік від Кам'янки з міномета 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Опорні пункти Об'єднаних сил неподалік Опитного противник обстрілював з ручного протитанкового гранатомета. Біля Павлополя противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а неподалік Старогнатівки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Також сепаратисти вели вогонь з важких озброєнь в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ. Українські військові поблизу населеного пункту Кримське вранці тричі перебували під ворожим вогнем. Противник з напрямків від окупованих смт Донецький, Сентянівка і Слов'яносербськ випустив 30 мін 120-го калібру. Ворог використовував гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти і великокаліберні кулемети. До вечора противник обстрілював захисників Кримського з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По захисниках Хутора Вільний сепаратисти стріляли двічі - з артилерійських систем калібру 152 мм і 82 мм мінометів. Вранці по захисниках Попасної ворог випустив 6 мін 82-го калібру і вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, а ввечері обстрілював зі стрілецької зброї.

По околицях Оріхового ворог з мінометів калібру 120 мм і 82 мм випустив дев'ять мін, а неподалік від Новолуганського застосовував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Поблизу селища міського типу Новотошківське ворог двічі відкривав вогонь із заборонених мінських угодами озброєнь. Загалом сепаратисти використовували тут 25 артилерійських снарядів калібру 152 мм і 122 мм, а потім вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. Увечері сепаратисти вели вогонь по позиціях ЗСУ неподалік Зайцевого з мінометів 82-го калібру, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Крім цього, противник з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї двічі здійснив обстріл ділянки розведення №3 Богданівка-Петровське. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші", - повідомили в штабі ООС.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp