Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: Депутати Закарпатської обласної ради вкотре підтримали фахівців, які стоять на передовій боротьби з COVID-19, а також постраждалих від буревію краян

6 травня 2020 р., 09:40

Вчора, 5 травня, завершивши традиційну процедуру відкриття пленарного засідання, очільник Михайло Рівіс скерував роботу сесії до розгляду питань порядку денного

Депутати найперше розглянули проєкт рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 20 грудня 2019 року №1629 «Про обласний бюджет на 2020 рік», із якого інформував директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар.

Так, після жвавого обговорення, обласні обранці вирішили зменшити обсяг резервного фонду обласного бюджету на суму 900 тис грн та розподілити кошти на важливі потреби сьогодення. Серед іншого – на ліквідацію наслідків буревію, що пройшов територією області 26 квітня 2020 року, зокрема в Іршавському районі – 500,0 тис грн для ремонту даху пологового відділення та реанімації центральної районної лікарні.На виконання Регіональної програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2019-2021 роки для виплати матеріальної допомоги постраждалим від буревію – 400,0 тис грн. Також за рахунок зменшення капітальних видатків по Програмі розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Закарпатської області на 2020 – 2021 роки передбачили 533,0 тис грн для забезпечення харчування працівників лікарень і правоохоронців, які надають допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

У сесійній залі ухвалено низку рішень, якими внесено зміни і доповнення до ряду діючих галузевих програм. Зокрема, до Програми профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2016-2020 роки. За словами голови облради М. Рівіса, «ще раніше йшлося про необхідність інвестувати у правоохоронні органи краю задля безпеки громадян. Тож зміни до цієї Програми дадуть змогу прискорити запровадження інтегрованої загальнообласної системи відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечне Закарпаття».

Підтримано також зміни до Програми підвищення конкурентоспроможності Закарпатської області на 2019 – 2020 роки та до Положення про порядок використання коштів обласного бюджету для організації та проведення конкурсу бізнес-проєктів для підприємців – початківців (стартапи). Внесення змін до цих документів сприятиме ефективній реалізації державної регіональної політики, організації розвитку Закарпатської області, доступу та залученню широкого кола учасників до проведення відповідних конкурсів через надання за рахунок коштів обласного бюджету безповоротної допомоги для учасників бізнес-проєктів.

Одноголосно підтримано у сесійній залі внесення змін до Регламенту роботи Закарпатської обласної ради VII скликання та відповідно – до Положення про президію і постійні комісії облради, що дасть змогу проводити пленарні засідання обласної ради, президії та постійних комісій у режимі онлайн у період карантину, за що проголосувало 45 депутатів.

Також прийнято важливе рішення про тимчасове припинення нарахування орендної плати та щодо звернення до Верховної Ради України, Президента України з питання відхилення законопроєкту № 3316 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» (щодо протидії злочинам на грунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності).

На завершення голова облради М. Рівіс подякував за роботу депутатам та відзначив, що «коли йдеться про вирішення важливих економічних і соціальних питань, реалізацію як загальнодержавних, так і прийнятих регіональних програм, депутатський корпус обласної ради завжди знаходить спільну мову і це працює на розвиток краю та добро громад».

Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp