Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття отримало бокс для діагностики коронавірусу

27 травня 2020 р., 18:25

Закарпатський обласний центр громадського здоров’я отримав бокс біологічної безпеки

Його передала благодійна організація "Комітет медичної допомоги в Закарпатті", повідомила виконувачка обовязків директора Закарпатського обласного центру громадського здоров'я Вікторія Білак-Лук'янчук:

“Бокс біологічної безпеки другого класу, по-перше, захищає працівників. Дозволяє робити більш якісно ПЛР-аналізи і вдвічі швидше. Тобто цей бокс – це є окреме місце для лаборанта. Наразі ми мали в лабораторії тільки одне робоче місце обладнане таким боксом, а зараз ми маємо вже два робочі місця. І тому лаборанти можуть паралельно на двох робочих місцях виконувати всі необхідні маніпуляції. Тим самим удвічі швидше виконувати ту кількість аналізів, яка є звичайною потребою щодня”.

Лаборантка Закарпатського обласного центру громадського здоров'я Олена Баганич розповідає, один бокс робить 24 тести за один раз, це займає від півтори до двох годин:

“Ми могли робити в день максимально 100 обстежень, але це займало в нас більший проміжок часу. Практично займало цілий день, так як виділення одне проходить у боксі дві години і плюс ампліфікаційна. А тепер завдяки тому, що в нас два бокси ми у два рази швидше робити ті 100 зразків. Перші 48 зразків вже зробили”.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp