Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Керецьківській ОТГ відкриють водоканал

6 травня 2020 р., 16:49

В Керецьківській ОТГ відкриють водоканал

Керецьківська ОТГ створює комунальне підприємство, яке, серед інших справ, займатиметься також централізованим водопостачанням та водовідведенням.

По цьому питанню керівництво об’єднаної громади проконсультувалося із експертами Закарпатського РО Програми «U-LEAD з Європою». Зокрема, їх цікавили юридичні нюанси оформлення на роботу співробітників КП, тарифоутворення, отримання ліцензії для центрального водопостачання.

Як повідомив Павло Рябоконь, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування РО, наразі послуги з водопостачання та водовідведення в Керецьківській громаді надає районний водоканал. Зараз оформляються акти передачі частини водогону та водозабору, які перебувають на території громади, у власність ОТГ. Районна рада на сесії має передати майно Керецьківської сільради. А остання вже на своїй сесії передасть його на баланс новоствореного комунального підприємства.

Після цього зі співробітниками буде укладений колективний договір. Тарифи на послуги підготували, керуючись постановами Кабміну щодо єдиного підходу формування тарифів для населення, бюджетних установ та інших користувачів. Що стосується отримання ліцензії, то тут для Керецьківської ОТГ склалася позитивна ситуація, оскільки разом із майном їм передадуть всю технічну документацію, контакти та напрацювання, необхідні для заявки.

Регіональний офіс також надав зразки необхідних документів: проектів рішень сесій, штатного розпису, колективного договору, моделі розрахунку тарифу по відповідній постанові Кабміну, виключний перелік і зразки документів та заяв для подання до НКРЕКП на отримання ліцензії.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp