Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ОТГ готуються до нового навчального року

11 червня 2020 р., 18:26

Особливості створення органу управління освітою в ОТГ, відкриття опорних шкіл в об’єднаних громадах, принцип роботи бухгалтерій в реформованих закладах освіти, розрахунок орієнтовної держсубвенцій на навчальний процес.

Ці теми стали головними для обговорення під час консультацій з питань освіти з представниками Кам’янської, Зарічанської та Оноківської ОТГ, які на цьому тижні провів Павло Рябоконь, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Закарпатського РО Програми «U-LEAD з Європою».

Як пояснив радник, із завершенням навчального року в об’єднаних громадах, створених в 2019 році, постало питання реформування системи освіти до наступного навчального року. «2 червня відбулася селекторна нарада керівників освіти громад, районів, департаменту Закарпатської ОДА, участь у якій взяв також голова облдержадміністрації Олексій Петров. Він закликав освітян створювати опорні навчальні заклади, – каже Павло Рябоконь. – Ми всіляко підтримуємо такий заклик та вітаємо громади, які готові до таких змін. Зі свого боку пропонуємо всю необхідну консультаційну підтримку, яку потребуватимуть ОТГ в процесі змін освітньої системи».

Експерти офісу ознайомили представників ОТГ із механізмами аналізу освітніх мереж, а також надали розрахунки орієнтованого розміру освітньої субвенції, які отримуватимуть громади для функціонування освітньої мережі. «Ми розуміємо, що бачення Міносвіти – це в якійсь мірі ідеал, якого важко досягнути, – пояснює Рябоконь. – Тим не менше, громадам треба до нього прагнути. Чим ближче до цього бачення, тим ефективніше використовуватимуться кошти, а значить – з’являться залишки субвенції, які школи зможуть витратити на свої потреб: ремонти, закупівлю обладнання, придбання шкільних автобусів тощо».




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp