Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Які проблеми має закарпатська святиня?

19 вересня 2014 р., 10:43

Роками тамтешні настоятелі борються за земельну документацію...

Вже десять років поспіль настоятелі чоловічого монастиря «Пресвятої Богородиці», що в урочищі «Джублик» на Іршавщині, намагаються отримати документацію на землю на якій знаходиться святиня.



Земельна ділянка площею біля 1 га, про яку ідеться – на території Довжанського лісового господарства. Для того, щоб юридично вона була передана у володіння (користування) монастиреві, ДЛГ повинно спочатку її легалізувати. Це же процес затягнувся на тривалий термін.

— Сам монастир існує вже 12 років, і рівно стільки ж, з року в рік, зимою та у літню спеку ми проводимо службу на подвір’ї, адже на служби прихожани відвідують храм навіть з-за кордону і така велика кількість людей просто не поміститься у приміщенні, – поділився отець Атанасій.
Днями в Закарпатській ОДА відбулося засідання профільної комісії, на засіданні якої вирішили завершити юридичні формальності з легалізацією землі лісництвом протягом двох місяців.

Нагадаємо, що урочище «Джублик» біля села Нижнє Болотне в Іршавському районі вважається святинею світової величини. Зі Львова до Джублика встановлено найбільшу у світі (300 км) Хресну Дорогу.

Голос Карпат

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp