Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні буде карантин вихідного дня (ВІДЕО)

11 листопада 2020 р., 21:22

Ось такі реалії

Через стрімке поширення коронавірусної хвороби в Україні МОЗ ініціює посилення карантинних обмежень. Зокрема, Кабмін підтримав рішення запровадити жорсткий карантин вихідного дня. Попередньо триватиме до 30 листопада. Тобто в суботу та неділю будуть працювати лише продуктові магазини, аптеки (зокрема ветеринарні), транспорт та автозаправки. Заклади громадського харчування зможуть працювати виключно на виніс. Міністерство рекомендує заборонити на вихідні дні роботу ТРЦ, проведення розважальних заходів тощо. Далі — пряма мова прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Денис ШМИГАЛЬ

прем’єр-міністр України

В останній місяць в Україні фіксується експонентне зростання кількості захворілих на COVID-19. А отже, суттєво збільшується навантаження на наші лікарні та українських лікарів. Якщо захворів член вашої родини, вам треба залишитися вдома на самоізоляції, державою ініційована виплата так званих «лікарняних».

Десятки країн Європи з потужними медичними системами запроваджують нові локдауни. Великобританія, Франція, Італія, Польща, Німеччина, Чехія — всі вони йдуть на посилення карантинних заходів, щоб розірвати ланцюг захворюваності. Економіка України не витримає повного локдауну. Саме тому уряд та МОЗ разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу почали шукати збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. МОЗ розробило зміни до постанови №641, які передбачають запровадження в Україні «карантину вихідного дня». Розумію, що нові обмеження неприємні та болісні для багатьох представників бізнес-спільноти, що зайняті ресторанній, розважальній, культурній сферах. Уряд готовий підставити плече, аби підтримати наших підприємців під час посиленого карантину вихідного дня в повній мірі відновимо та розширимо програми підтримки. Це компенсації частини зарплат робітників, у зв’язку із простоєм виробництва, виплати на дітей для родин фізичних осіб-підприємців, разом із Торгово-промисловою палатою опрацьовуємо спрощений механізм реалізації форс-мажорних обставин, також програми доступних кредитів «5-7-9», яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу. Тобто йдеться про рефінансування існуючих позик фактично під 0%. Закликаємо бізнес користуватися цією програмою. Той бізнес, який не може взяти участь у програмі, може звернутися до Міністерства розвитку економіки, де готові розробити окремі умови для користування цією програмою для певних сфер і бізнесу, аби легше пережити цей «карантин вихідного дня». Також ми зосереджені на підтримці медичної сфери, тому виділяємо додаткові 895 млн грн на забезпечення кисню для ліжкомісць у лікарнях в областях України.

Деталі - у сюжеті Ужінформ:



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp