Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді навчали основам розробки стратегії розвитку територіальної громади та її реалізації

16 квітня 2021 р., 08:30

Цікаво знати

14 квітня 2021 року Закарпатське регіональне відділення Асоціації міст України провело онлайн-практикум із застосування законодавства на тему: «Методологічні основи розробки стратегії розвитку територіальної громади та плану заходів її реалізації». Модератором заходу був Олег Лукша, виконавчий директор та консультант з юридичних питань Закарпатського РВ АМУ.

На початку трансляції модератор привітав учасників заходу та підкреслив актуальність тематики практикуму, важливість розуміння основ стратегічного планування для ефективних управлінських рішень та процесів у територіальних громадах. Окрім цього, доповідач розповів про цілі стратегічного планування, а також роз'яснив методологічні особливості і рекомендації щодо організації процесу стратегічного планування, структури і змісту Стратегії.

Під час практикуму Олег Лукша також детально зупинився на особливостях збору інформації та підготовки окремих розділів Стратегії; проведенні анкетного опитування серед цільових груп громади; організації утворення та складу робочої групи; розробки SWOT-аналізу; визначенні стратегічних і операційних цілей та операційних завдань; розробці переліку показників та індикаторів реалізації Стратегії; створенні й організації роботи Моніторингового комітету реалізації Стратегії.

Особливу увагу фахівець звернув на узгодження й гармонізацію Стратегії з підходами і принципами сталого розвитку територій і громад, просторового планування територій регіону і громади, а також з положеннями і пріоритетами стратегій розвитку вищих територіальних рівнів (регіону, Державною Стратегією регіонального розвитку – 2027, Дунайською стратегією та ін.)

Важливою частиною практикуму стало також ознайомлення учасників із методологічними основами та рекомендаціями щодо Плану заходів реалізації Стратегії.

Переглянути відео можна за посиланням.

Нагадаємо, що через карантин та обмежувальні заходи, що пов'язані з поширенням коронавірусної хвороби, регіональні відділення Асоціації міст України проводять практикуми з застосування законодавства у форматі онлайн.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp