Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Цьогорічна "Ужгородська Регата" буде благодійною

12 липня 2021 р., 10:00

Перед самою Регатою в Ужгороді встановлять всеукраїнський рекорд. Про нього, а також про деталі змагань розповіли організатори в Ужгородському прес-клубі.

25 липня, традиційно в останню Ужгородському прес-клубі відбудеться «Ужгородська Регата -2021, яка матиме цього року благодійну складову. Під час Регати збиратимуть кошти на лікування для Павлика Мотички з Міжгірщини, якому встановлено діагноз СМА і який потребує дороговартісних ліків.

Федір Шандор, організатор «Ужгородської Регати-2021» зауважив, що це чи не найдобріший захід на Закарпатті, який щороку збирає тисячі глядачів та приваблює десятки учасників на саморобних суднах. Старт о 18:00 біля парку «Підзамок», фініш - за мостом Масарика, навпроти готелю "Ужгород" (лівий берег). До участі запрошуються будь-які не моторні плавальні засоби - човни, надувні човни, плоти і т.д. Вітаються саморобні конструкції, оригінальний декор і костюми. Кількість членів екіпажу не обмежена, але до фінішу "судно" повинно прийти з повним складом екіпажу, - розповів Федір Шандор. - За результатами Регати будуть нагороджені переможці в таких номінаціях: "Летючий Голандець" (найшвидше судно), "Веселий Роджер" (найоригінальніше судно), "Чорна каракатиця" (найшвидше судно серед саморобних)

"Ноів ковчег" (найчисленніший екіпаж)».

Федір Шандор закликав брати участь як безпосередньо в запливі, так і підтримати учасників. І допомогти Павлику Мотичці, під час змагань буде тривати благодійний збір коштів для лікування хлопчика. За словами організатора, Регата має також екологічне завдання: якщо береги річки не покосять від борщівника, це зроблять самі учасники, провівши соціальну акцію.

Юрій Рубіш, засновник Credocliniс, детальніше зупинився на благодійній складовій Регати. «Ми поставили собі за ціль встановити рекорд України. І закликаємо усіх приєднатися, щоб утворити найдовший з усіх зареєстрованих в Україні живий замкнений ланцюг. Це буде дуже емоційна подія. Близько 2,5 тис. людей розташуються на дистанції 2,5 км, від Київської набережної до набережної Незалежності. Це буде найбільша кількість добра, найбільша кількість сердець, щоб мрія маленького Павлика стати здоровим стала ближчою, - каже Юрій Рубіш. - Збір коштів проходитиме на самому рекорді. До того почнемо реєстрацію всіх бажаючих для отримання символіки учасника рекорду. Можна буде пожертвувати 15 або 100 грн, або приєднатися до акції безкоштовно».

Рекорд фіксуватимуть представники реєстру рекордів України. За словами Юрія Рубіша, організатори таким чином хочуть звернути увагу всієї країни на Павлика. Реєстрація доу часті у рекорді також можлива на сайті https://help-pavlik.online/?fbclid=IwAR3aT1SxVtxYs2R6FKZZIBRWrYVmS8WGWtttqg8WXNM9yK2-EIyLkoL6M9g#rec331438960

Тетяна Пилип, волонтерка розповіла про численні акції для збору коштів для Павлика Мотички. «Багато-хто з-за меж Закарпаття знає про хлопчика. Увагу ця сім’я привертає і через те, що старша дитина у них, на жаль, померла від такої ж недуги. Тоді лікування не існувало. Тепер є, але воно є занадто дороговартісним . Треба зібрати 64 млн.грн., на даний момент є трохи більше 12 млн. грн, це близько 20%. Залишилося тільки два місяці, щоб зібрати решту суми», - каже Тетяна Пилип.

За її словами, шанси зібрати необхідну суму є. Долучилося дуже багато благодійників, волонтерів, збір пришвидшився. Якщо на початку ініціативи восени минулого року збирали за 3-4 дні 50-70 тисяч грн, зараз ця сума досягає 300-400 тис. грн. за такий же період



Ужгородський прес-клуб

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp