Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячівським хлопцям потрібні бронежилети та повне бойове спорядження

30 вересня 2014 р., 18:30

Це нагальне питання потрібно вирішити у найближчі строки, адже військовозобов’язані з Тячівського району невдовзі відправляться на Схід.

Голова Тячівської РДА Петро Голубка: «Ми всі повинні розуміти наскільки важливою є сьогодні наша підтримка української армії» 

Минулого тижня, під керівництвом голови Тячівської РДА Петра Голубки відбулася розширена нарада за участі керівників організацій та установ району, правоохоронних та контролюючих органів, голів місцевих рад. У роботі наради також взяв участь перший заступник голови РДА Василь Дем’янчук. 

Основне питання, яке було розглянуто – це підтримка та допомога української армії.

Насамперед керівник району коротко охарактеризував суспільно-політичну ситуацію у районі. Відтак наголосив, що у зв’язку з військовими подіями на Сході, громада повинна згуртуватися у підтримці української армії. Відтак долучитися до збору матеріальної допомоги військовим, які вже перебувають у зоні бойових дій. Наразі виникають нагальні питання в закупці бронежилетів та спорядження тим військовозобов’язаним з нашого району, які ще будуть відправлені в зону АТО. Збір матеріальної та продуктової допомоги (крупи, макарони, овочі, домашня консервація, м’ясні вироби – інші продукти харчування та засоби першої необхідності) організовується на території району постійно. 

Петро Голубка звернув увагу присутніх щодо ситуації, яка склалася при відправленні коштів не через район, так як їх неможливо проконтролювати. Дуже часто деякі організації просять надсилати кошти на рахунки – на Київ, на Ужгород і так далі. Але чи вони поступають адресно на потребу військовослужбовців, ми не знаємо. Відтак керівник району попросив матеріальну допомогу перераховувати на благодійний фонд «Срібна земля», або у кого є можливість напряму відправляти через волонтерів у зону АТО. 

- Тоді можна буде бачити реальну картину підтримки від жителів Тячівського району та потребу наших мобілізованих та добровольців аби надалі їх забезпечувати всім необхідним, - зазначив він. 

Надалі про роботу благодійного фонду «Срібна земля» прозвітувався голова фонду Василь Футько. А саме повідомив про використання всіх коштів, що надійшли на рахунок даного фонду для потреб військових, для будівництва пам’ятнику Небесній сотні та інших. Чимало коштів з фонду пішло на закупку касок, бронежилетів, тепловізорів, які доставляв у зону АТО координатор Тячівської самооборони, волонтер Василь Гоблик. Загалом ним особисто було здійснено 4 поїздки на Донбас та привезено військовим близько 2 тонн гуманітарного вантажу. 

Також про підтримку армії з боку Тячівської районної народної ради ознайомив присутніх її голова Віталій Бенчак. Наголосив, що сьогодні важливо проявляти патріотизм усім українцям, якщо хочемо зберегти територіальну цілісність нашої держави. 

А про те, наскільки виявились тячівці готовими боронити рідну Україну, інформував виконуючий обов’язки військового комісару району Ігор Лунгу. Зокрема він доповів про проведення заходів з мобілізації, кількість призваних військовозобов’язаних, їх перебування в зоні АТО тощо. 

В ході обговорення порядку денного поступила пропозиція від районного депутата Івана Куцини щодо створення єдиної волонтерської організації при фонді «Срібна Земля» , яка буде координувати діяльність такого руху на Тячівщині. 

У свою чергу голова РДА Петро Голубка звернувся до керівників галузі охорони здоров’я та власників аптек організувати аптечки та окремо необхідні медикаменти – ліки, бинти, засоби для зупинки крові, антишокові препарати та ін. для військових. Адже такий набір повинен бути у кожного бійця, який направляється у зону АТО. А також влаштувати у сфері торгівлі та розважального бізнесу спеціальні скриньки для збору коштів на підтримку української армії. 

- Проблемних питань у наших військових, які знаходяться у зоні АТО та їх сімей дуже багато. Тож не залишаймося байдужими та надамо їм допомогу, підтримаймо їх матеріально, бо вони захищають і нас, - наголосив Петро Петрович. 

Керівник району висловив вдячність головам місцевих рад, підприємцям, працівникам освіти РДА, а також волонтерам, хто вже надавав таку допомогу. І закликав активніше підключатися до збору коштів представникам місцевого самоврядування, бюджетної сфери, бізнесових структур, депутатам усіх рівнів та всім свідомим українцям, які вболівають за подальшу долю нашої рідної країни. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp