Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги закарпатських "єдинщиків"!

22 жовтня 2014 р., 09:19

Як платникам здійснити заміну мастил?

У зв’язку із частими зверненнями фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку щодо можливості здійснення заміни мастил та оливи під час надання послуги з технічного обслуговування транспортного засобу, ДПІ у м. Ужгороді інформує:

Відповідно до п.п. 291.5.1 п. 291.5 ст. 295 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 – VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) не можуть бути платниками єдиного податку фізичні особи - підприємці, які здійснюють, зокрема виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів у тарі місткістю до20 літрів та діяльності, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин).

Водночас операції з заміни мастил при технічному обслуговуванні автомобіля не є торгівлею, оскільки згідно з п. 4.2 Національного стандарту України ДСТУ 4303-2004 «Роздрібна та оптова торгівля. Терміни та визначення понять» торговельна діяльність - це ініціативна, систематична, виконувана на власний ризик для одержання прибутку діяльність юридичних і фізичних осіб щодо купівлі та продажу товарів кінцевим споживачам або посередницькі операції, або діяльність із надавання агентських, представницьких, комісійних та інших послуг у просуванні товарів від виробника до споживача.

Окрім того, заміна мастил та оливи згідно з примірними переліками з технічного обслуговування автомобільного транспорту, наведеними у додатках А, Б, В до Положення про технічне обслуговування i ремонт дорожніх транспортних засобів автомобільного транспорту, затвердженого наказом Мінтрансу України від 30.03.1998 № 102, відноситься до технічного обслуговування автомобільного транспорту.

Таким чином, у разі якщо фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку під час надання послуги з технічного обслуговування транспортного засобу здійснюється заміна мастила (оливи), то така діяльність не відноситься до роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів.

ДПІ у м. Ужгороді

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp