Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Рахівщині учасники МастерШеф вчитимуться варити банош

28 березня 2014 р., 12:39

Кулінарні традиції, кухню гуцулів, колорит господинь, історії та легенди жителів гірського краю відчують ті, хто приїде у село Костилівка на оригінальному фестивалі Закарпаття у травні “Берлибаський банош”

У цьому році, гостями традиційного гастрономічного фестивалю стануть учасники програми “Майстер шеф”, та спробують приготувати банош з різними смаками. 

Фестиваль “Берлибаський банош” пройде у селі Костилівка 11 травня 2014 року. Урочисте відкриття фестивалю о 14.00. 

У програмі фестивалю запалення полонинської ватри, конкурс на приготування кращого баношу, виставка народних умільців „Костилівка має таланти”, дегустація гуцульських страв і напоїв, виступи творчих колективів району, гуцульські конкурси та розваги. Усі гості фестивалю окрім традиційної бринзи, вурди (овечого сиру), матимуть змогу скуштувати страви з ріпи (картоплі) із шкварками, мелайний пиріг, гурку, домашню ковбаску, кремзлики, вареники по-костилівськи, голубці, а також власноруч приготовані яфинівку, горіховку, грушівку, навіть «берлибашський коньяк» – міцний напій, настояний на різних гірських травах. 

Довідка: Банош, ще називають бануш, це гуцульська страва із сметани та кукурудзяною муки на святі можна були коштувати безкоштовно, як і інші численні страви, що їх приготували господині та господарі із п’ятнадцяти вулиць села. Фестиваль баношу включено у програму “Сирний туризм Закарпаття” Фестиваль баношу, є учасником рейтингу оригінальні кулінарні фестивалі Закарпаття Фестиваль Берлибашський бануш відкриває сезон гастрономічних фестивалів Закарпаття у Рахівському районі. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp