Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді обговорили ключові питання у сферах економіки та обороноздатності країни

31 жовтня 2014 р., 09:09

До дискусії долучились десятки науковців із різних міст України та з-за кордону.

VII міжнародна науково-практична конференція «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні та природокористуванні», присвячена 15-й річниці діяльності державного підприємства «Закарпатський геодезичний центр», відбулася на географічному факультеті Ужгородського національного університету.

У відкритті наукового форуму взяли участь заступник начальника Головного управління Держземагентства у Закарпатській області Ігор Ференц, в.о. проректора УжНУ Федір Шандор, в.о. декана географічного факультету Степан Поп, завідувач кафедри землевпорядкування та кадастру Іван Калинич, директор ДП «Закарпатгеодезцентр» Іван Проданець, декан Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка» Ігор Тревого.

Десятки науковців із різних міст України – Києва, Львова, Дрогобича, Івано-Франківська, Дніпропетровська – та з-за кордону (Румунії, Угорщини, Словаччини) взяли участь у роботі форуму. Його актуальність, за словами учасників, незаперечна, адже питання геодезії, природокористування, землевпорядкування – ключові в сферах економіки та обороноздатності країни.

Під час зустрічі вчені мали можливість представити свої наукові здобутки, почути критичні зауваження чи схвальні оцінки, обмінятися ідеями, чим автоматично і роблять прогрес у науці.

В основному йшлося про сучасні CPS- та GIS – системи і технології, сучасний землеустрій і кадастр в Україні, оцінка землі і нерухомості, правове регулювання геодезичних, кадастрових та геоінформаційних систем, методи дистанційного зондування Землі, геодезію та моніторинг довкілля, й інші цікаві та актуальні теми у сфері геодезії та землевпорядкування в Україні.

Графік роботи конференції передбачав пленарні засідання на теми: «Гідроенергетика Закарпаття: стан та перспективи розвитку» та «Система космічного захисту від надзвичайних ситуацій – транскордонна система для передбачення надзвичайних природних явищ на основі використання супутникових технологій в Угорщині, Словаччині, Румунії та Україні в рамках Програми ЄІСП ТКС 2007–2013 рр.».

Головне управління Держземагенства в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp