Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ПАТ «Закарпаттяобленерго» витримав перевірку

25 листопада 2014 р., 18:22

За її результатами товариство виконує всі умови договору купівлі-продажу.

Днями Фонд державного майна України завершив перевірку виконання умов договору купівлі-продажу пакета акцій ПАТ «Закарпаттяобленерго» за період з лютого 2012-го по квітень 2014 року. Згідно з Актом перевірки, підприємство виконало всі взяті на себе зобов’язанні, зокрема, вкладало кошти в будівництво та модернізацію основних засобів, дотримувалося і виконало вимоги міжнародних екологічних стандартів тощо.

Отже, перевірці підлягало виконання умов, передбачених договором купівлі-продажу, укладеного між Фондом державного майна України і основним акціонером. По кожному пункту договору спеціалісти Фонду провели детальну та повномасштабну перевірку, за результатами якої зроблено висновки, що умови договору купівлі-продажу виконуються у повному обсязі.

Зі слів генерального директора ПАТ «Закарпаттяобленерго» Віктора Петрова, серед низки питань, які підлягали перевірці, одним з основних варто назвати питання виконання заходів щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці та щодо охорони навколишнього середовища. Зокрема, умовами договору передбачалося впровадження у строк до 31 грудня 2014 р. системи управління охороною праці та промисловою безпекою відповідно до вимог міжнародного стандарту OHSAS 18001:2007. Цю вимогу ПАТ «Закарпаттяобленерго» виконало в повному обсязі.

Інше питання – внесення інвестицій у грошовій формі. Згідно з умовами договору купівлі-продажу, акціонер зобов’язувався внести до 1 січня 2015 року власні інвестиції в сумі 5 млн грн на реконструкцію ліній електропередач, електромереж, які знаходяться на балансі ПАТ «Закарпаттяобленерго». Даний пункт виконаний у повному обсязі.

Також, згідно з актом Фонду держмайна, ПАТ «Закарпаттяобленерго» дотримується виконання інших умову договору. Так, у економічній діяльності виконується надійне постачання товариством електроенергії споживачам, проведення своєчасних поточних розрахунків за електроенергію, закуплену на оптовому ринку електроенергії тощо. В інноваційно-інвестиційній діяльності товариства відбувається спрямування інвестицій на виконання інвестиційних програм, які схвалюються щороку в установленому порядку НКРЕКП. Ці програми передбачають технічний розвиток, модернізацію та будівництво електричних мереж та обладнання, здійснення заходів зі зниження та/або недопущення понаднормативних витрат електроенергії, впровадження та розвиток автоматизованих систем диспетчерсько-технологічного керування, інформаційних технологій тощо. Всі вони також виконані.

Вкрай важливим пунктом договору купівлі-продажу, який з особливою ретельністю перевірявся спеціалістами Фонду держмайна України, є природоохоронна діяльність товариства. Загалом, згідно з висновками, ПАТ «Закарпаттяобленерго» в повному обсязі дотримується вимог природоохоронного законодавства України. «Екологічність була однією з вимог Фонду держмайна України при купівлі пакету акцій, – прокоментував генеральний директор товариства Віктор Петров. – Згідно з договором, товариство зобов’язувалося впродовж року від дати переходу до покупця права власності на пакет акцій розробити та офіційно проголосити екологічну політику товариства відповідно до вимог ДСТУ ISO 14001:2006 (або міжнародного стандарту ISO 14001:2004). Цю вимогу ми також виконали».


Для довідки

OHSAS 18001:2007 «Occupational health and safety management systems — Requirements» — міжнародний стандарт системи менеджменту гігієни і безпеки праці. Система охорони праці згідно зі стандартом OHSAS 18001:2007 – одна із кращих світових практик із вдосконалення виробничих процесів та запобігання виробничому травматизму. В Україні міжнародні стандарти охорони праці OHSAS 18001:2007 впроваджені на підприємствах стратегічного акціонера ПАТ «Закарпаттяобленерго». Система охорони праці за стандартом OHSAS сприятиме зниженню ризиків травмування персоналу, запобіганню нещасним випадкам тощо.

ISO (Міжнародна Організація зі Стандартизації) – всесвітня федерація національних органів зі стандартизації. ISO 14001 – Розробка й початок впровадження міжнародних стандартів із систем екологічного менеджменту серії ISO 14000 – на підприємствах і в компаніях в усьому світі є однією з найважливіших міжнародних природоохоронних ініціатив. Впровадження цього стандарту допомагає організаціям одночасно найкращим чином управляти їх впливом на навколишнє середовище і демонструвати раціональне природокористування. Стандарт ISO 14001 був прийнятий як національний стандарт більш ніж у половині країн зі 160-ти національних членів ISO і його використання заохочується урядами у всьому світі.


Прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp