Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородський "Водоканал" уже звертався до Президента, Генпрокуратури і Верховної Ради

28 листопада 2014 р., 21:25

Тільки жоден з цих органів влади комунальному підприємству не допоміг. На черзі - міністерство

Оборудка з передачею в концесію на 50 років КП «Водоканал м. Ужгорода» ТОВ «Чиста вода-Ізюм» (воно відзначилося тим, що довело практично до банкрутства Бердянський водоканал), яка не вдалася в 2010-му, нині знов нависла Дамокловим мечем над містом. Попри те, що укладений із численними порушеннями законодавства договір концесії визнали недійсним і наше комунальне підприємство має 17 рішень судів на свою користь, представники київської фірми з луганським корінням із початку року активізувалися, а два тижні тому взагалі приїхали в Ужгород, щоб поновити свої права на наш водоканал.

Аби відкараскатися від такого «інвестора», КП продовжує судитися й надсилає звернення в усі можливі столичні інстанції – від Президента, Генпрокуратури й СБУ до Верховної Ради. А ще підприємство просить підтримки в ЗМІ та громадськості. Адже останній розгляд справи в суді у Львові особливого оптимізму не додає. Директор КП «Водоканал м. Ужгорода» Юрій Омеляненко на прес-конференції заявив: «Ми розуміємо: для того, щоб у галузі водопостачання міста відбулися якісь кардинальні зміни, інвестор необхідний. Але він має пройти через сито громадських слухань і показати результати своєї роботи в інших містах. Ми ж тим часом готуємо подання в міністерство, щоб Ужгород включили до програми Банку реконструкції та розвитку, яка передбачає надання коштів водоканалам».

Детальніше про «концесійну» історію та її нинішнє продовження, а також про те, як виконував цьогоріч «Водоканал м. Ужгорода» свою інвестиційну програму, як бореться з боржниками і хто вони – читайте в наступному номері «Закарпатки».

Мирослава Галас, "Закарпатська правда"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp