Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кредит ціною у життя: Двоє закарпатців сплатили борг самогубством

12 грудня 2014 р., 16:42

Два тижні тому чоловік із села Копашине запхав голову у зашморг через неземний борг по кредиту. На такий крок наважилась і жінка із Міжгір’я...

Люди добровільно йдуть з життя, бо не можуть погасити кредит, кажуть закарпатці, котрі 7 років тому брали позики у доларах чи євро.

Відтоді курс немилосердно зріс, тож повертати доводиться у рази більше грошей, ніж позичали.

Тиск колекторських фірм та банків при цьому витримують не всі.

“На Україні по нашій організації з літа сталося три або більше суїцидів, а взагалі по Україні вже 230 самогубств через кредити. Дуже багато хто таким способом зводить рахунки з життям, адже люди не бачать іншого виходу. 3 серпня от стався страшний випадок у Харкові, людина повісилася у лісосмузі. А вся справа у тому, як працюють колекторські фірми. Вони протягом дня знають (а з ними працюють хороші психологи), коли людина у найбільш розслабленому стані. Ці дзвінки починаються від 8-9 ранку, тривають на вихідних. Це СМС з текстом “Ми заберемо у Вас будинок”, “Готуйтеся до виселення”, “Нецільове використання іпотечних коштів це кримінальна відповідальність” тощо. У них є скрипти і такі тези, які на людей у теперішній складній ситуації діють дуже сильно, а особливо на чоловіка, який має відповідальність за сім’ю і не має достатньо коштів, щоб утримувати родину і виплачувати кредит. Вони ламаються, люди просто не витримують. Це не наші вигадки, це реальні люди, які просто не витримали тиску колекторських фірм і банків”, – з сумом констатує Катерина Кулішова, координатор ГО “Кредитний Майдан” по Закарпатській області.

Саме вона, а також декілька десятків інших закарпатських позичальників сьогодні шукали правди під стінами обласного управління НБУ.

Декілька чоловіків, присутніх на мітингу, у підтвердження її слів зазначили, що подібний випадок мав місце і на Закарпатті. Зокрема, у селі Копашине 2 тижні тому, де у чоловіка був кредит і він повісився. Таку ж історію розповіли про жительку з Міжгір’я.

Заголовок



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp