Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У ВРУ зареєстрували законопроект про люстрацію суддів

25 березня 2014 р., 20:55

Законопроект внесений на заміну вже зареєстрованого і є результатом напрацювань робочої групи.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект Про відновлення довіри до судової системи України, яким пропонується звільнити від адміністративних посад голів, заступників та секретарів вищих спеціалізованих, апеляційних судів, а також голів і заступників місцевих судів. 

Цей проект закону під № 4378-1 внесений на заміну вже зареєстрованого і є результатом напрацювань робочої групи. "Це узгоджений законопроект про відновлення довіри до судової системи України від представників усіх депутатських фракцій. 

Він створений внаслідок роботи робочої групи", - повідомив співавтор законопроекту Роман Стаднійчук. У законопроекті також пропонується припинити повноваження членів Вищої ради юстиції України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вища рада юстиції та Вища кваліфікаційна комісія суддів України формуються відповідно до чинного законодавства. Законопроект визначає принципи проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції. 

Так, прописано 10 випадків, коли суддя підлягає перевірці - люстрації. Серед них: обмеження прав громадян на проведення зборів, мітингів, походів, демонстрацій в Україні у період від 21 листопада 2013 року до дня набуття чинності цього закону. Також обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, залишення їх без змін, продовження терміну утримання під вартою, обвинувальні вироків щодо осіб, які були учасниками масових акцій протесту у період від 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності цього закону. Для перевірки суддів формується тимчасова спеціальна комісія, що складається із 15 членів, із яких п’ятьох членів призначає Верховний суд, п’ятьох - урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики та п’ятьох - Верховна Рада.

Корреспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp