Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За півроку у Барвінку не буде місця на цвинтарі

13 грудня 2014 р., 19:01

А нового - так і немає

Ужгороді скоро не буде де знайти останній притулок. На старому цвинтарі через півроку не буде місця, а новий — не знайшли. Війна за керівництво в місті дається взнаки на комунальних проблемах. І цвинтарі, як такі, в місті давно перенаповнилися.

Міське кладовище в селі Барвінок працює вже з 1986 року. На території 18 гектарів вже є 25 тисяч могил. Минулого року тут розпланували останні сектори могил, облаштували їх пішохідними доріжками та відповідними мостиками. За словами економіста КП «Ужгородський комбінат комунальних підприємств» Ужгородської міської ради Людмили Стрижовець, кладовище вже перенаповнене. Його вистачить мінімум на півроку, ну максимум 7-8 місяців. Звичайно, виникає потреба в новому місці для поховань. Про нього, щоправда, вже говорять останні 8 років. Вся проблема впирається у землю, а її, як відомо, в Ужгороді вже нема. 

Принаймні вільної і у великих розмірах, розповідає сьогоднішня «ЗП».
Ще до часів політичних потрясінь, міська влада на чолі із Віктором Погореловим планувала збудувати новий цвинтар на ділянці біля українсько-словацького кордону, на території лісового господарства. Проект розробили ще в 2005 році. До речі, аби його звести, треба вирубати майже 15 гектарів лісу. Держлісгосп надав необхідний дозвіл на вилучення земель із лісового фонду та переведення у комунальну власність Ужгорода. Але прийшла нова влада на чолі із В. Щадеєм і рішення відмінила Почали розглядати варіант винесення землі за межі Ужгорода. І вирішили зробити цвинтар в селі Ратівці – 14 км від Ужгорода. 

В цьому населеному пункті вільної землі вдосталь. В середині липня тодішня міська влада звернулася до державного підприємства «агрофірма Еліта» з проханням виділити необхідні гектари. Відповіді не прийшло. Чому? А тому, що підприємство збанкрутувало майже 20 років тому. Наразі там пустир. Земля ця сільськогосподарського призначення і аби міська влада могла її перепрофілювати, слід звертатися до Кабміну. А їм влітку було не до того. Тепер знову до влади прийшов В. Погорелов. Він знов хоче повернутися до варіанту із ділянкою біля кордону. Щоправда, тепер йому слід починати робити все заново, адже його рішення вже не діюче. Отже, мери змінюються, люди вмирають, а нового цвинтаря досі нема. І якщо через півроку нічого не зміниться, то ситуація стане просто катастрофічною…


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp