Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З миру по нитці – закарпатським прикордонникам на бронежилет

16 грудня 2014 р., 16:49

Приблизно такими словами можна охарактеризувати волонтерський і меценатський рухи Закарпаття для допомоги «зеленим беретам», що воюють на сході України.

Наразі, у зоні проведення АТО, свій конституційний та громадянський обов’язок виконують представники двох окремих бойових прикордонних комендатур від Чопського та Мукачівського загонів, загальною чисельністю понад 300 бійців. І незважаючи на відстань близько півтори тисячі кілометрів, вони відчувають підтримку не лише своїх рідних та близьких, а й волонтерів, меценатів та всіх мешканців регіону. 

{g}

Вже понад 9 місяців прикордонники Закарпаття охороняють кордон з РФ, а також, так звану, «буферну зону». Крім того, зараз «зеленим беретам» доводиться облаштовувати нові підрозділи на тих територіях Луганської та Донецької областей, що контролюються українськими силовиками. І охоронці кордону високо оцінюють допомогу, яку отримують з рідного краю. 

Загалом, від волонтерських організацій, підприємств, установ та фізичних осіб-меценатів закарпатські прикордонники отримали матеріальної допомоги на суму понад 2 мільйони 650 тисяч гривень! Левова частка вказаної допомоги – на суму понад 1 мільйон 550 тисяч гривень – була спрямована на покращення матеріального забезпечення. Ще понад 450 тисяч гривень були спрямовані на закупівлю інженерно-технічного майна. Кошти, витрачені на забезпечення зв’язку та автоматизації склали суму майже 650 тисяч гривень. 

Понад вісімдесят суб’єктів надання допомоги – від пересічних громадян, підприємців, волонтерів до благодійних фондів, організацій, товариств та органів державної влади і місцевого самоврядування! Ми вдячні Вам усім! Усім тим, кому не байдуже майбутнє нашої країни, наших дітей. Усім, кому не байдужий солдат, який відстоює мир. 

Слава Україні! 
Прес-служба Чопського прикордонного загону

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp