Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рахівський садочок згуртує малюків-угорців

17 грудня 2014 р., 14:45

У місцевому садочку освятили угорську групу

У Рахові 12 грудня освятили відкрили другу угорськомовну групу у дошкільному навчальному закладі №3. Урочиста та радісна подія розпочалась з концертної програми, яку підготували малята, у виконанні яких звучали слова привітання до гостей, пісні, вірші.

 Вихователь дитячого садка Мельничук Вероніка привітала всіх присутніх гостей, а особливо Вайду Анну – депутата міської ради Будапешт-Ліпотварош, голову комісії з питань освіти, Ловош Ілону – волонтера, колишнього працівника дипломатії Угорщини в Україні, Шімон Й. Зовена – радника у справах міжнародних та церковних відносин, Ярослава Думина – міського голову та Ласло Микуляка, отця-декана Рахівської римсько-католицької парафії. Вайда Анна виголосила слова привітання та радості щодо відкриття ще однієї угорсько-мовної групи, адже лише 200 років тому у Карпатському басейні почали відкривати дошкільні навчальні заклади та школи, де родини мають змогу навчати своїх дітей угорської мови та її практикувати. 

Міський голова вручив подячні грамоти пані Анні Вайда, Ловош Ілонні та Зовену Шімону за братерську співпрацю та дружбу між містами побратимами Будапешт-Ліпотварош та Раховом. Завідуюча дошкільного навчального закладу №3 Світлана Попенко, зауважила, що відкриття другої групи у садочку є подарунком St. Mikulasa та св. Миколая, адже саме між цими двома святами відкрилась нова група. Освячення садочка та нових приміщень здійснив о. Ласло. Дошкільний навчально-виховний заклад є 12 садочком під патронатом Мукачівської дієцезії. Та з нагоди освячення отримав свого покровителя – св. Ірину «St. Piroska». На завершення урочистих заходів о. Ласло подякував за працю всім, хто долучився до відкриття другої групи, та особливо працівникам садку за їхню старанну працю та гідне виконання у підготовці дітей до майбутнього життя. 

Католицький Медіа-Центр

Світлана 12.03.2015 11:42 IP: 78.192.45.5
Шановний о.Ласло вам потрібна завідувачка. Бо ця просто жуть.Куряга, стиляга!!!!!!!!!!!!
матінка 12.03.2015 11:28 IP: 78.192.45.5
Відкриття групи то класно

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp