Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячів: Дітям розповіли про їхні права

23 грудня 2014 р., 20:51

Такою стала тема виховної години.

У п’ятницю, 12 грудня, з уч­нями 6-Б класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, класний керівник Олена Юріївна Лака­тош про­вела змістовну виховну го­дину «Права дитини». На від­кри­тому шкільному заході була при­сутня дирекція школи – ди­ректор школи О.П. Кричфалушій, засту­пник директора з виховної ро­боти Л.А. Дудчук, вчитель украї­нської мови і літератури С.В. Дьолог, пси­холог Г.М. Цуперяк.

– Дитина – найцінніший скарб. Пройде не одне тисячо­ліття, поки людство зрозуміє цю істину і прийме закони, які обері­гатимуть дитину – найбільше наше багатство. Права дитини – це певні можливості, які треба дітям для того, щоб жити і дорос­лішати. Діти мають особливе право на пік­лування та допомогу з боку держави. Але, на жаль, життя, здоров’я, навчання, щастя дітей усього світу недостат­ньо захищені, – такими словами роз­почала за­хід вчи­тель історії і правознавства О.Ю. Лакатош.

Надалі школярів ознайо­мили з основними правами ди­тини, які проголошує Конвенція ООН. Зок­рема, кожна держава повинна піклуватися про своїх громадян: про чоловіків і жінок, багатих і бі­дних, про людей усіх національ­ностей, будь-якого ко­льору шкіри, у тому числі про малень­ких своїх громадян. Майбутнє кожної нації – це діти. Якими вони виростуть – таким і буде майбутнє.

Учні із захопленням сприй­мали презентацію «Права ди­тини» представлену на інтерак­тивній дошці, підкріплену змістов­ними ілюстраціями: право на життя, право на освіту, право на корисне і якісне харчування та ме­дичну допомогу, право на відпо­чи­нок і дозвілля, право на захист від експлуатації, право на турботу з боку дорослих, тощо.

А відтак за­своєні на уроці права шестиклас­ники мали нагоду продемонстру­вати в повчальній грі «В гостях у казки»: учи­телька зачитувала уривок з казки, а учні роз’яснювали, які права казкових героїв було пору­шено. Щоб шко­лярі до­бре усвідомили свої права було про­ве­дено підсумок-гру «Чи за­пам’ятав я свої права»: класний керів­ник зачи­тала ряд прав ди­тини, а шко­лярі вказували пра­вильні ці права чи ні, за допо­могою папе­ро­вих карто­чок. В результаті проведеної гри, належно проілюст­ровано чималий ба­гаж знань уч­нів про свої права, якими вони збагати­лися на виховній го­дині.

Не обійшовся виховний урок без творчої родзинки. Майстерно декламували те­матичні вірші: Ольга Ердив, Анастасія Семиган, Анастасія Галас та Нікіта Дудла. А тоді дівчата талановито вико­нали пі­сню «Берегите своих де­тей», яка супроводжувалась клі­пом.

Підсумком уроку стали по­вча­льні слова вчителя.

– Існує ба­гато інших прав, крім тих, про які ми го­ворили сьогодні, які ми ма­ємо знати й реалізову­вати що­дня. Пам’ятаймо: наше право не по­винне порушувати права ін­ших. Немає прав без обов’язків, не­має обов’язків без прав. А та­кож О.Ю. Лакатош щиро подяку­вала всім учня, гос­тям відкритої виховної години та учневі 11-Б класу Оле­ксандру Матіїшину за комп’ютерне забез­печення під час уроку.

Позитивні враження від орга­ні­зації та проведення виховної го­дини висловили: О.П. Кричфа­лу­шій, Л.А. Дудчук і С.В. Дьо­лог, які подякували за змістовний і творчо забарвлений урок та по­ра­дили уч­ням пам’ятати не лише про свої права, а й сумлінно ви­конувати свої обов’язки.

Іванна Фіцай для

Tyachiv News


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp