Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Углі відзначили 100-річчя від Дня народження Михайла Тамчанія

28 червня 2014 р., 13:39

У приміщенні бібліотеки - філії села Угля проведено літературну бесіду за круглим столом з нагоди відзначення сторіччя видатного закарпатського письменника М.І.Танчанія.

Захід організували спільно працівники бібліотек-філій сіл Угля, Колодне, Дулово, Теребля, М. Уголька та В. Уголька.

А його учасниками стали читачі різних вікових категорій та клубні працівники Углянського куща.”.Своєю присутністю також порадувала місцева поетеса с. Угля Ірина Голубка.Насамперед всіх було ознайомлено з біографією письменника та його творчістю. М. І. Тамчаній відомий українському народові своїми творами “Жменяки”, “Тихе містечко”, “Брати”.

Події в трилогії відбуваються протягом пів століття – від Першої світової війни аж до початку 1970-х років. Це дуже вагомий художній літопис закарпатського села. Також вподобають читачі його наступні твори - “Скрипка – його молодість”, “Терезка”, “Вітчим”, “Наша сім’я ”. А також новели: “Слід у цементі”, “Водовоз”, “Троянда”, “Світло і тінь”, “Провідник вагона”. 

Загалом віра в людину і добро, символами якого стають світло і сонце, проймає весь його творчий доробок.Михайло Тамчаній приніс у літературу глибоке знання минувшини, власне бачення процесу оновлення землі і духовного зростання людей отчого краю, з яким творчо мужнів і сам. Його твори написанні з любов’юдо людини, з думкою про майбутнє України, актуальні сьогодні як ніколи.

Любов Немеш – провідний бібліотекар с. Угля,

Марія Немеш – зав. бібліотекою-філією с. Колодне


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp