Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці готові відпустити Донбас?

1 січня 2015 р., 17:30

Несподівані результати опитування на Закарпатті.

54,3% жителів країни в корені не готові втратити Донбас. Відправити регіон у вільне плавання "швидше згодні" і "повністю згодні" до 7% співгромадян.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології. Якщо ж до цифри приплюсувати ще й "швидше не згодних", а таких 27,1%, то переважна більшість співгромадян виступають за Донбас у складі України. Навіть у самому Донбасі таких 72,6%. Основні ж рекорди побили Херсон (93%), Одеса (88,4%), Луганськ (84,9%) і Дніпропетровськ (82,5%).

Готові попрощатися з Донбасом 7,3% українців, при цьому в самому регіоні бажаючих "порвати" з Україною виявилося трохи більше 16%. Тут же досить легко виявити і ті, м'яко кажучи, несподівані області, які подумують над цим делікатним питанням врозріз із загальноприйнятою думкою. Закарпаття (16,5%), Чернівці (13,5%), Миколаїв (13,1%), Галичина (9,8%) та Запоріжжі (8,4%) готові відпустити Донбас у вільне плавання.

При цьому лише 1,8% українців повністю погодилися з тим, що Україні буде краще без Донбасу. Згідно з результатами опитування, лише 1,8% жителів України готові повністю "порвати" з Донбасом.

Дослідження "Думки і погляди населення України: грудень 2014" проводилося Київським міжнародним інститутом соціології 4-19 грудня 2014. У ході дослідження було проведено 3035 інтерв'ю з дорослими жителями України, які проживають в 179 населених пунктах України. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%.

Відзначимо, що в Луганській та Донецькій областях опитування проводилося лише на території, яка контролюється українською владою.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp