Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що найбільше хвилює закарпатців

20 січня 2015 р., 19:00

Про це вони розповіли під час опитування.

В області оприлюднили результати опитування представників зацікавлених груп громад Закарпаття, які були залучені до розробки нової "Стратегії розвитку Закарпатської області до 2020 року". Опитування проводилося шляхом анкетування, яке організувала робоча група із розробки Стратегії.
Так більшість опитуваних респондентів − містяни − 45,26%, середній вік яких 46 років. Це медики − 35,79%, держслужбовці − 28,42%, або освітяни − понад 12% опитуваних.

У переліку актуальних проблем області за 10-ти бальною шкалою перше місце здобули погані дороги та інфраструктура. Проблема посилення занепаду дорожньо-транспортної та комунальної інфраструктури області, особливо на віддалених сільських територіях, що негативно впливає на всі сфери економічного і соціального розвитку Закарпаття отримала 8,36 балів.
Наступними у рейтингу стали проблеми довкілля: питання збору і утилізації твердих побутових відходів; очистки стічних вод, особливо, в сільській місцевості; автомобільних викидів у містах; збору та переробки вторсировини; забруднення територій токсичними металами з відходів Мужіївського золото рудника та інше набрало 8,18 балів із 10-ти.

Третьою за кількістю балів − 8,18 опитуванні обрали пункт "транскордонна трудова міграція і заробітчанство на Закарпатті, викликані тривалими і системними кризовими явищами, низькими доходами і прихованим безробіттям.
Наступними стали проблеми хижацького використання природних багатств Закарпаття, відсутність реформування місцевих органів влади, низька продуктивність інвестиційних, промислових та інноваційних ресурсів.

Також краянам запропонували обрати одну з попередньо сформульованих пропозицій пріоритетних цілей Стратегії розвитку Закарпатської області до 2020 року. Вочевидь питання поганих доріг та інфраструктури дійсно є найзлободеннішими для закарпатців. Позаяк за розвиток мереж дорожньо-транспортного сполучення та інфраструктури на всій території області проголосували аж 76,84% респондентів.

Наступними пунктами стали "Розвиток туризму та оздоровчої і курортно-рекреаційної сфери" та "Підвищення конкурентоспроможності регіону, розвиток інноваційно-інвестиційної діяльності".

Усі результати анкетування різних цільових груп громад Закарпаття будуть використані при розробці програми розвитку області. Узагальнені і попередні висновки надав член Робочої групи і Координаційної ради з розробки проекту Стратегії Олег Лукша.

Про Захід



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp