Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Школи Ужгорода охоронятимуть в посиленому режимі

30 січня 2015 р., 11:56

Батьків не птали, але гроші попросили в обов’язковому порядку

28 січня відбулося чергове засідання виконкому, під час якого було прийнято низку важливих рішень.

Зокрема, через складну ситуацію в державі вирішили посилити безпеку в навчальних закладах міста. Під час перебування дітей у школах заклади знаходитимуться під охороною спеціалізованих охоронних структур. До співфінансування буде залучено і батьків, які повинні допомогти школам, де навчаються їхні діти.

Для запобігання вживання підлітками наркотиків дано відповідне доручення управлінню культури для розробки чіткого плану дій і графіків відвідування місць, де можливе найбільше скупчення дітей, зокрема у нічних клубах міста. Члени виконкому зауважили на тому, аби туди не потрапляла неповнолітня молодь і, таким чином, була можливість попередження вживання ними спиртних напоїв чи наркотичних речовин.

Також на виконкомі вирішили демонтувати малі архітектурні форми, зокрема “будки”, які своїм зовнішнім виглядом псують сучаний архітектурний ансамбль міста, зокрема йдеться про ті МАФи, які знаходяться на площі Кирила і Мефодія. Перед цим усіх закріплених за ними власників попереджали.

До 1 липня в місті буде проведено комплексне обстеження пасажиропотоків у громадському транспорті. Обстеження проводитиметься шляхом візуального визначення рівня наповнюваності автобусів на міських маршрутах загального користування у години “пік”. Це стосується і пільгових категорій громадян, за проїзд яких тепер сплачує держава, згодом же вони будуть самостійно оплачувати користування громадським транспортом. Від попереднього конкурсу вже пройшло чотири роки, тому тепер визріла потреба відстежити пасажиропотік в ту чи іншу сторону та виявити напрямки, де потрібно збільшити або зменшити кількість транспортних засобів. Заодно буде перевірено їхній технічний стан і зовнішній вигляд.

Окрім цього, було розглянуто рішення щодо багатоквартирних забудовників, яким присвоюються поштові адреси. Так при поданні ними листів щодо присвоєння їм поштової адреси на них буде покладено зобов’язання щодо облаштування прилеглих територій до їхніх новозбудованих будинків. Члени виконкому наголосили на важливості дотриманні порядку на будівельних майданчиках, які мають бути обнесені огорожею, щоб не виникало небезпеки для громадян.

Марія Горна, газета "Ужгород"



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp