Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Соціальної підтримки вдома у Берегові потребують 343 пенсіонери

30 березня 2014 р., 22:07

27 березня міський голова Золтан Бабяк зустрівся з завідувачем Берегівського міського територіального центру соціального обслуговування Тетяною Вереш.

Сама будівля центру знаходиться на вул. Зазінці у Берегові. Тетяна Вереш повідомила, що зараз в установі працюють 40 осіб. 

У центрі діють три напрямки соціальних послуг. Соціальні працівники відділу побутової адаптації надають моральну, психологічну, духовну підтримку 110 пенсіонерам. Також в окремих випадках в їхні зобов’язання входить розв’язання питань з довідками тощо. Соціальна підтримка вдома налічує на своєму обслуговуванні 343 літніх людей. Це переважно одинокі пенсіонери, а також ті люди похилого віку, діти яких мають певні вади зі здоров’ям. В обов’язки соціальних працівників входять допомога по дому, купівля продуктів, допомога в особистій гігієні, походи до лікаря. 

Стаціонарне відділення сьогодні налічує 20 пенсіонерів, які знаходяться тут постійно та не мають житла і опікунів. Їх утримають за їхні ж пенсійні гроші, точніше використовують 75% з них. Окрім того пані Вереш розповіла, що у центрі є три палати: одна жіноча і дві чоловічі. Для пенсіонерів також трудяться лікар, медсестра, соціальний працівник, санітарки та два кухаря. Міський голова пояснив, що нещодавній візит в установу справив на нього багато вражень і тому він буде шукати засоби для поліпшення умов перебування пенсіонерів та якості надання послуг.

beregszasz.com.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp