Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегівщина - про мобілізацію

4 лютого 2015 р., 09:28

Саме ця тема стала головною на вчорашньому засідані

3 лютого відбулася розширена нарада керівництва райдержадміністрації, районної ради, правоохоронних органів та районного військкомату з сільськими головами району щодо вирішення мобілізаційних питань.

Участь у нараді взяли т.в.о. голови РДА та голова райради, їх заступники, начальник Берегівського РВ УМВС Микола Куриця, Берегівський міжрайонний прокурор Владислав Братюк, т.в.о. військового комісара Берегівського ОМВК Василь Дзерин та селищний і сільські голови району, в.о. військового комісара Берегівського ОМВК Василь Дзерин зробив зауваження стосовно оповіщення та вручення повісток про мобілізацію.

«Потрібно проводити роз’яснювальну роботу серед населення, а також виконувати свої посадові обов’язки. Адже у Законі України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” чітко передбачено, що органи місцевого самоврядування організовують своєчасне оповіщення та прибуття громадян до військкоматів. Не потрібні пояснення голів сільрад про відсутність призваних громадяни. Потрібні протоколи або довідки, згідно з якими буде визначатися міра покарання тих, хто відмовився від отримання повісток», – наголосив Василь Миколайович.

Начальник РВ УМВС Микола Куриця також підкреслив, що за зрив мобілізації відповідальність несуть усі посадові особи. Правоохоронні органи, безперечно, допомагатимуть органам місцевого самоврядування у проведенні оповіщення. Але потрібно виконувати свої посадові обов’язки, незважаючи на всю складність ситуації.

Прокурор Берегівщини Владислав Братюк зауважив, що всі ми маємо зважати не тільки на кримінальну, але і моральну відповідальність за проведення мобілізаційних заходів.

«Згуртуватися і працювати разом задля досягнення результату. Ми йшли на ці посади, маємо нести відповідальність і виконувати свої обов’язки. І потрібно шукати не причини, а засоби для виконання завдань. Адже потрібно замінити тих наших військових, які знаходяться в зоні АТО кілька місяців» – наголосив Владислав Петрович.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp