Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Проблему з водопостачанням в селах Ужгородщини вирішували на нараді в облраді (ФОТО)

10 лютого 2015 р., 14:15

Причина "водних" проблем - борг

Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко провів нараду щодо вирішення проблем, які виникають з водопостачання мешканців Коритнянської сільради. Участь в нараді взяв т. в.о. голови Ужгородської РДА Анатолій Тимченко, керівництво Коритнян, громада села, секретар міськради Богдан Анріїв, директор міського комунального підприємства «Водоканал міста Ужгород» Станіслав Карташов, голова Ужгородської райради Михайло Фединець.

 

Минулого тижня, після відключень водопостачання в обласному центрі, без води залишилися й мешканці Коритнян, які забезпечуються водою з міського водоканалу. Як повідомив Станіслав Карташов борг сільради з 2001 року становить більше семи мільйонів гривень. Рівень оплати за водопостачання в сільраді становить всього 17%. «Село може самотужки себе забезпечувати водою, або ж модернізувати нинішню мережу. З кожним роком борги сільради ростуть. За 2014 рік нараховано 2,2 млн, сплачено 364 тис. За січень спожито води на 160 тис, сплачено 34 тис», – повідомив керівник підприємства.

Представники сільради кажуть, що сума боргу дещо інша, як про неї заявляють у водоканалі. Судом зафіксовано борг у 4 мільйони гривень. Свого часу, у 2009 році було рекомендовано сільській раді відокремитися від міського водозабезпечення. Для цього необхідно більше трьох мільйонів. Але мешканці села проти цього рішення. Так було вирішено в неділю, під час зборів селян. За інформацією керівництва сільради 70% абонентів встановили лічильники. Але є проблема з втратою води у мережі, тому її потрібно оновлювати. Селяни пропонують водоканалу заключити договори з водопостачання з споживачами, а не сільрадою.

Голова обласної ради Володимир Чубірко зазначив, що нині є суттєва проблема – з постачанням води через наявний борг . «Минулоріч вдалося виділити кошти водоканалу, і підприємство змогло і надалі надавати послуги. Тоді вдалося врятувати водоканал від катастрофи. Нині підприємство змушено відключати споживачів через борги перед енергетиками. Жителі хочуть отримувати послуги і мають за неї оплатити. Як варіант пропонується оновити мережу водопостачання в сільраді. Це перший етап. Кінцевий результат – укладання індивідуальних договорів з абонентами Коритнянської сільради», – запропонував керівник ради.

За результатами наради буде прийнято протокол, яким будуть зафіксовані першочергові кроки. Його підпишуть представники місцевої влади, керівництво водоканалу.

Прес-служба облради



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp