Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород: Домашніх улюбленців лікарі не оминуть

12 лютого 2015 р., 16:40

Через виявлення випадку сказу у місті запровадять карантин на 2 місяці

В обласному центрі Закарпаття введено карантин на 2 місяці
Сьогодні відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії. На засіданні розглядали можливість запровадження карантину в Ужгороді через випадок виявлення сказу в собаки яка вкусила дитину.
Представники Ужгородського міськрайонного управління Держсанеіпедемслужби проінформували, що дитина, яку вкусила собака, хвора на сказ, вже отримала частину щеплень.
Заступник начальника управління ветеринарної медицини в м. Ужгороді Володимир Гутник повідомив, що на вулицях 8 березня, Минайській та Грушевського вже привито 54 собак і кішок
Враховуючи обставини члени протиепізоотичної комісії прийняли рішення запровадити від сьогодні карантин на 2 місяці. В разі повторного випадку виявлення сказу у тварин продовжити термін карантину.

Ці заходи означають, що ветеринарні служби зобов’язано ліквідувати осередок захворювання. Лікарні міста залучаються до роботи з поквартирним оглядом котів та собак, ветеринарам потрібно проводити щеплення цих тварин. В районі 8 березня, Минайської, Грушевського, Тельмана, Ужанської, Прикордонній, Руданського, Благоєва, Оноківської заборонені масові заходи із залученням тварин та продаж собак і котів.
Також було прийнято рішення продовжити комплексний план, розроблений для випадків тяжких захворювань тварин, який завершився у 2010 році.
Мешканців міста міська влада зобов’язала, якщо вони побачать хворих собак, повідомляти в управління ветеринарної медицини. Також варто бити на сполох, якщо вдалося виявити мертву тварину, інформує офіційний сайт Ужгородської міської ради.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp