Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Теребле-Ріцька ГЕС може стати об’єктом нападу Росії, а винна у цьому ... Україна

13 лютого 2015 р., 18:35

Знадобилось всього декілька років, щоб повністю звести нанівець протиповітряну оборону Закарпаття, і тим самим залишити один з найбільш стратегічних об’єктів області та цілої України без захисту

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Семен Семенченко.

"У період з 2010-2014 років виведено з бойового складу ЗРВ 19 зенітно ракетних комплексів різної дальності. З 2010 почалося планове скорочення чисельності сил і засобів ЗРВ в східних і центральних регіонах України. Як наслідок була повністю знищена система зенітно - ракетного прикриття найважливіших державних об'єктів в даному регіоні.

Також були проведені ряд необґрунтованих скорочень зенітно-ракетних полків і бригад, в результаті залишено без прикриття Сумська, Чернігівська, Полтавська, Черкаська, Вінницька, Житомирська, Закарпатська, Чернівецька, Волинська та Тернопільська області.

Ряд областей "начебто" прикрита, але це "начебто" становить не більше 30 відсотків загальної площі області, а саме Донецька, Луганська, Хмельницька.

Як наслідок подібного безграмотного будівництва системи протиповітряної оборони залишилися без прикриття 14 великих підприємств хімічної промисловості України, 3 гідроелектростанції, 8 теплоелектростанцій, а також ряд підприємств, які позначені як об'єкти, які входять до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави і визначені такими постановами КМУ" - написав депутат.

Вочевидь, до числа ГЕС, які залишаться без прикриття, входить і Теребле-Ріцька - як стратегічний об’єкт Закарпаття та й цілої України. З початку тривожних подій в Україні об’єкт посилено охороняється, до охорони долучились і представники Самооборони. Однак у випадку нападу з повітря, ГЕС є незахищеною. Та й кому як не Росії знати як краще підібратись до ГЕС, будівництво якої відбувалось під пильним наглядом радянської влади.

Довідково: Теребле-Ріцька ГЕС є частиною потужного енергетичного комплексу, так званого «Бурштинського острова», який діє на території Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей. Електрична енергія цього комплексу також використовується споживачами Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp