Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові відбувся мітинг-реквієм (ФОТО)

16 лютого 2015 р., 19:03

А ще у місті сьогодні відкрили оновлений пам’ятник воїнам-афганцям".

Про це очільник Берегова Золтан Баб’як написав на своїй сторінці у мережі "Фейсбук":

 


"16 лютого на пл. Героїв у Берегові провели мітинг-реквієм, присвячений 26-й річниці виведення радянських військ з Афганістану. Водночас цього дня урочисто відкрили оновлений пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам, берегівчанам, які виконували свій інтернаціональний обов’язок на території Афганістану протягом 1979-1989 рр.

На початку заходу представники різних релігійних конфесій міста спільно провели молебень за загиблими під час війни в Афганістані.

Далі представники релігійних конфесій міста освятили оновлений пам’ятник берегівським воїнам-інтернаціоналістам. До речі, старий дерев’яний пам’ятник було замінено з ініціативи берегівського товариства афганців, адже від природних явищ він встиг досить попсуватися.

 

Після цього я вітав воїнів-афганців. Під час виступу я звернувся до досвідчених бійців з проханням допомогти нинішнім учасникам АТО, зокрема й у нормальній адаптації у суспільстві після фронту.

Окрім того, берегівських воїнів-інтернаціоналістів вітали заступник голови Берегівської районної ради Василь Горват, заступник голови обласної територіальної Спілки ветеранів війни в Афганістані Василь Сиверда та голова міськрайонного Товариства «Ветеранів війни в Афганістані» Юрій Буркало.

Після цього учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів, а також всіх загиблих у зоні АТО, Небесної Сотні та всіх загиблих незламних борців за незалежність України.

Також я нагородив почесними грамотами міської ради за активну громадську діяльність, силу духа, проявлений героїзм, вагомий особистий внесок у справу соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів та з нагоди відзначення 26-ї річниці Дня виводу військ з Республіки Афганістан учасників бойових дій, воїнів-інтернаціоналістів Володимира Усакова, Віктора Присяжнюка, Олександра Савлюка.

А юні берегівчани звернулися до присутніх з патріотичною літературною композицією. Наприкінці заходу представники різних органів, структур, організацій Берегівщини поклали вінки та квіти до оновленого пам’ятника."

Час Закарпаття



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp