Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Центрі реабілітації бурого ведмедя прокинувся перший клишоногий (ФОТО)

17 лютого 2015 р., 16:58

Вінні вперше спав взимку і вже прокинувся від довготривалого сну

Вже минуло понад два місяці, коли заснули п’ятеро мешканців Центру реабілітації бурого ведмедя Національного природного парку «Синевир». Роза, Потап, Бубочка та Іра досі мирно сплять, а от чотирирічний Вінні вже прокинувся.

«Немає нічого незвичайного в тому, що ведмідь проснувся раніше, - розповідає начальник Реабілітаційного центру бурих ведмедів Ярослав Бундзяк. – Наші ведмеді все життя прожили у неволі, тому в них нерозвинені деякі природні інстинкти, зокрема, вони ніколи не впадали у зимовий сон. Вінні цьогоріч вперше в житті впав у стан анабіозу, і те, що він проспав місяць, є позитивною ознакою його реабілітації. Ведмідь у хорошому стані, добре їсть та активний».



Дворічного Віні до центру привезли з Косівської Поляни, що на Рахівщині, 26 грудня 2012 року. Люди знайшли його у лісі ще маленького, ведмедиця за ним не поверталася. Ведмідь два роки жив у приватного власника, разом з лисицею і собакою. Та коли тварину хотіли відпустити до лісу – ведмідь повертався назад. Господар вирішив віддати Вінні до Реабілітаційного центру в НПП «Синевир».

На сьогодні у напіввільних умовах Реабілітаційного центр бурих ведмедів НПП «Синевир» проживає 13 клишоногих. Мета центру - реабілітація фізичного та психологічного стану ведмедів, повернення їм природних інстинктів.

НПП "Синевир"



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp