Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські депутати написали президенту Порошенку (текст звернення)

18 лютого 2015 р., 15:32

Обранці вимагають розібратися, хто винен у Дебальцівському котлі

На позачергову сесію Закарпатської обласної ради, яка присвячена 128-й закарпатській гірсько-піхотній бригаді, котра тривалий час перебувала в оточенні під Дебальцевим, зібралися 73 депутати. Нагадаємо, вчора голова облради Володимир Чубірко надіслав телеграму президентові, міністру оборони та начальнику Генштабу з вимогою вжити всіх необхідних заходів, аби врятувати закарпатських бійців.

Сьогодні на сесії депутати розглядали тільки одне питання. За рішення «Про вжиття невідкладних заходів щодо забезпечення життєдіяльності 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади та збереження життя військовослужбовців» проголосувало 70 депутатів.

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», зважаючи на критичну ситуацію, що склалася в зоні проведення антитерористичної операції біля м. Дебальцева Донецької області, обласна рада в и р і ш и л а:

Звернутися до Президента України Порошенка П. О. з вимогою негайно вжити всіх можливих заходів щодо забезпечення життєдіяльності 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади та збереження життя військовослужбовців (текст Звернення додається).

Ось який текст звернення підтримали депутати:

ЗВЕРНЕННЯ

У цей складний для нашої держави час військовослужбовці Закарпаття, серед яких і солдати 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, виконуючи свій військовий обов’язок, стали на захист суверенітету. Вони займають передові позиції у найгарячіших точках зони АТО, захищаючи основні стратегічні об’єкти, зокрема і в районі міста Дебальцева Донецької області.

Разом з тим, за інформацією, що надходить від наших бійців і підтверджується військовими експертами та численними публікаціями у ЗМІ, ситуація у районі цього міста критична: 128-а окрема гірсько-піхотна бригада, постійним місцем розташування якої є м. Мукачево Закарпатської області, опинилася в оточенні і під загрозою знищення.

Ми, представники органів місцевого самоврядування області, звертаємося до вищого керівництва країни з вимогою негайно вжити заходів для збереження особового складу. Вважаємо, що досягти цієї мети можна як військовими, так і дипломатичними методами. І який би шлях не обрало керівництво держави, рішення потрібно приймати негайно.

Також вважаємо, що до ситуації, яка склалася в районі м. Дебальцева, призвели необдумані дії та рішення вищого військового командування, зокрема – Генерального штабу Збройних Сил України, керівництво якого протягом тривалого часу вперто ігнорувало усі звернення і заклики щодо посилення боєздатності військових частин на цій ділянці фронту.

Очікуємо від керівництва держави об’єктивної оцінки ситуації та прийняття вольових рішень, що дозволить уникнути невиправданих втрат.

Знаємо, що кожен військовослужбовець, в тому числі й 128-ї бригади,стоятиме до кінця за свободу своєї держави та честь українського війська. Але збереження життя кожного з них є гарантією здатності нашої армії завдати поразки ворогу.

З вірою в перемогу вимагаємо негайної реакції керівництва держави на наше звернення.

Звернення прийнято на двадцятій позачерговій сесії

обласної ради VI скликання

Депутати Закарпатської обласної ради VI скликання


Схожі новини

Асоціації органів місцевого самоврядування та коаліції громадських організацій Закарпаття звернулися до депутатів
Закарпатські депутати звернулися до Порошенка
Депутати міськради звернулися до урядових інституцій щодо аварійних мостів
Торік депутати Закарпатської облради прийняли півсотню звернень до вищих ешелонів влади
Депутати просять Гройсмана призначити Міністром охорони здоров’я України особу з належним рівнем освіти та компетентності
Укрзалізниця практично припинила транспортування щебеню від відправників до Закарпаття
Про що закарпатські депутати просять уряд України
Закарпатські жінки звернулися до народних депутатів України
Депутати стурбовані затриманням та простоюванням гуманітарних вантажів на митницях
Депутати облради хочуть самі затверджувати перелік ремонту автодоріг області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp