Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Словаччина готова допопогти Україні в подоланні фінансової кризи

1 квітня 2014 р., 13:21

Словацька сторона, зокрема, висловила підтримку діям НБУ.

Керівництво Словаччини готове допомагати українському уряду в подоланні фінансової кризи, заявив у вівторок, 1 квітня, надзвичайний і повноважний посол Словацької Республіки в Україні Юрай Сівачек під час зустрічі з головою Нацбанку Степаном Кубівим. 

Словацька сторона, зокрема, висловила підтримку діям НБУ, зазначивши, що "стабільна і прозора фінансова система має важливе значення для функціонування економіки. У свою чергу, Степан Кубів повідомив, що зараз Україна перебуває в складних умовах, але переговори з міжнародною спільнотою дають надію на поступовий вихід із непростих обставин. Голова НБУ також розповів про заходи, які вживаються з метою поліпшення інвестиційного клімату та зростання обсягів іноземних інвестицій у різні галузі української економіки. Сторони також домовилися про необхідність більш активного розвитку в країні малого та середнього бізнесу. 

Раніше повідомлялося, що Україна розглядає варіанти поставок газу в разі зростання цін на паливо або загострення військового конфлікту з Росією. Зокрема, міністр палива та енергетики України Юрій Продан зустрівся 19 березня з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером для обговорення питання можливості реверсу газу через Словаччину. 

За прогнозами, якщо прокачування російського палива до країн ЄС буде продовжено в колишніх обсягах, то Україна зможе отримувати зі Словаччини 10 млрд кубометрів газу на рік. Якщо ж воно скоротиться або буде зупинене, з Європи можна буде отримувати до 30 млрд кубометрів газу на рік. Зазначимо, що вартість газу на спотовому ринку в Європі в II кварталі очікується на рівні $360-370 за тисячу кубів, що дешевше, ніж пропонує Газпром. Правда, угода про імпорт газу зі Словаччини поки що не підписана словацькою стороною.

Корреспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp