Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Львівські туристи знехтували забороною закарпатських рятувальників виходити в гори

23 лютого 2015 р., 12:37

Прогулянка засніженим Петросом закінчилась не так, як того бажали туристи

21 лютого на Рахівщині в районі г. Петрос під час проходження маршруту гірським масивом загубилася туристка, яка приїхала відпочивати на Закарпаття зі Львова. У складі групи з 4-х осіб вона зареєструвалася у рятувальному підрозділі, де туристам суворо заборонили виходити в гори через погані погодні умови, обледеніння схилів і загрозу сходження лавин. 

Однак львів’яни не послухалися порад працівників ДСНС і вирушили підкорювати вершину г. Петрос. Через густий туман 41-річна учасниця походу, яка відірвалася від групи, втратила орієнтир і заблукала. До служби порятунку подзвонили товариші жінки, котрі помітили її зникнення.

На пошуки альпіністки о 14:55 вирушили представники гірських пошуково-рятувальних відділень с. Лазещина та смт Ясіня. Вони постійно підтримували зв’язок із заблукалою туристкою за допомогою мобільного телефону, дізнавалися про місце її перебування та радили, куди йти далі. О 19:05 жінку знайшли в урочищі Кевелів Рахівського району. Медичної допомоги туристка не потребувала, тож рятувальники доправили її до місця тимчасового проживання. 
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp