Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура врятувала закарпатця з обмеженими можливостями

24 лютого 2015 р., 18:42

Договір чоловіка з банком визнали недійсним

Днями своїм рішенням Хустський районний суд задоволив у повному обсязі позовні вимоги прокурора та визнав кредитний договір між банком та психічно-хворим закарпатцем недійсним.Як повідомив Хустський міжрайонний прокурор Сергій Зовдун: «Нами до Хустського районного суду було пред’явлено позовну заяву в інтересах закарпатця, старшої людини, інваліда 2 групи, який є опікуном свого недієздатного сина до Хустської філії одного з банків про визнання кредитного договору недійсним».Встановлено, що у 2009 році його сина було визнано інвалідом 2 групи через його психічне захворювання та призначено відповідну пенсію. 

У подальшому, вже і рішенням Хустського районного суду чоловіка визнано недієздатним та встановлено над ним опіку і призначено опікуном його батька.Проте, у 2010 році, в період між госпіталізаціями в психлікарні, чоловіку вдалося укласти кредитний договір в одному з банків.Враховуючи таку ситуацію, та оскільки опікун недієздатного є також інвалідом ІІ групи (ампутовано праву ногу) і не може вільно пересуватися, Хустська міжрайонна прокуратура звернулася із позовом в інтересах інваліда-батька про визнання недійсним кредитного договору укладеного між його сином та Хустською філією Банку.В суді прокурором, доведено і підтверджено і рішенням суду, і висновками лікарів, що на момент укладення кредитного договору закарпатець страждав психічним захворюванням, отримував постійне лікування в психіатричних лікарнях та не усвідомлював значення своїх дій. Відтак, кредитний договір розірвано.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp