Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Театр ляльок перетворився на центр навчання цивільного захисту для дітей (ФОТО)

25 лютого 2015 р., 18:15

Інструктажі проводять перед кожним спектаклем

У нинішній складний і непередбачуваний для України час основні правила цивільного захисту варто знати не лише дорослим, а й дітлахам. Аби навчити малечу азам поведінки під час різноманітних надзвичайних ситуацій, в Ужгороді представники ДСНС проводять інструктажі перед виставами в Закарпатському академічному театрі ляльок «Бавка». Таким чином діти поєднують приємне з корисним – ходять у театр й одночасно поповнюють скарбничку знань із цивільного захисту. 



Протягом тижня інспектори Ужгородського міськрайонного відділу ДСНС відвідують «Бавку» і в доступній формі розповідають дітям, як слід поводитися в небезпечних ситуаціях, зокрема при пожежах. Так, малечу інформують про причини виникнення загорань у побуті, правила евакуації та основні рекомендації щодо профілактики пожеж. І головне, дітлахам наголошують на тому, що у випадку лиха слід одразу ж дзвонити до служби порятунку за номером 101. 

Як свідчить досвід, подібна практика інструктажів вельми ефективна, адже перед кожною виставою в залі збирається більше сотні маленьких глядачів. Агітаційно-профілактична робота з дітьми проводиться в області постійно. Щоб роз’яснити малечі та підліткам правила цивільного захисту і пожежної безпеки, рятувальники відвідують дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади Закарпаття, а також запрошують дітлахів до пожежних частин, аби наочно та детально розповісти про специфіку роботи оперативно-рятувальної служби.
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp