Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві притягнули до відповідальності 10 людей за продаж червонокнижних квітів

11 березня 2015 р., 12:39

У Мукачеві, як і в інших містах Закарпаття, продовжують продавати заборонені квіти

Підсніжники, проліски, цикламен, шафран, крокус – саме ці види першоцвітів занесені до Червоної книги України і будь-який їхній збір або пошкодження суворо забороняється і карається законом. Непоправних втрат завдає масовий збір цих цінних квітів, - зазначають і екологи. Проте часто ця заборона відкрито ігнорується. А особи, які наживаються на знищенні рідкісних і зникаючих рослин, відкрито продають у перші весняні дні букети з цих квітів. 

Для припинення збору, перевезення та торгівлі первоцвітами, на виконання вимог Законів України з початку березня і до кінця весни проводиться загальнодержавна операція «Первоцвіт». За кілька днів з початку заходів дільничні інспектори міліції Мукачівського міськвідділу міліції притягнули до адміністративної відповідальності більше 10 осіб. 


Нагадаємо: за порушення порядку придбання чи збуту рослин, занесених до Червоної книги України або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України передбачена відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу на суму від 153 до 408 грн з конфіскацією самих рослин.

За погіршення середовища зростання рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне вилучення їх з природного середовища, що призвело до їх загибелі та пошкодження за статтею 90 того ж кодексу накладається штраф на громадян від 340 до 510 грн з конфіскацією незаконно добутого. 
Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp