Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Проблеми з розкриттям дрібних крадіжок наразі є на Іршавщині

3 квітня 2014 р., 11:03

Днями відбулось засідання постійної комісії Іршавської районної ради з питань забезпечення законності та правопорядку, у якому взяли участь:

голова районної ради Іван Савко, його заступник Петро Добромільський, прокурор Іршавського району Юрій Романець, начальник Іршавського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця, начальник паспортного столу Василь Марущинець, начальник центру надання послуг пов»язаних із використанням автотранспортних засобів із обслуговування Іршавського району на правах відділення м. Іршава Юрій Хила, районні депутати Василь Поляк, Іван Клим, Петро Станко та громадськість району. 

Серед низки питань, які піднімались на засіданні, було розглянуто стан боротьби зі злочинністю на території Іршавського району. 

Із зазначеного питання перед присутніми виступив начальник Іршавського райвідділу міліції Микола Куриця, який проінформував, що протягом поточного року до райвідділу надійшло 1200 звернень громадян, із яких у 322 випадках відкрито кримінальні провадження. 

Взагалі протягом доби до райвідділу надходить 13-15 повідомлень громадян, на які виїжджають працівники слідчо-оперативної групи. На цей час проблемними питаннями є розкриття дрібних крадіжок та крадіжки паливно-мастильних матеріалів із вантажних автомобілів, особливо у селі Заріччя, Ільниця та м. Іршава. Крім цього, наразі на території району діють спільні патрулі працівників міліції та громадських активістів. 

Результати такої роботи відразу дали позитивні результати, якщо раніше затримувалась одна особа у стані алкогольного сп»яніння, так зараз протягом доби 3-4 осіб у нетверезому стані за кермом автотранспорту. Миколою Куриця, було звернуто увагу присутніх на доцільність встановлення у таких населених пунктах як с. Ільниця, с. Довге та с.Білки камер відеоспостереження. У с.Ільниця та с.Довге це питання вже вирішилось, а от с.Білки залишились без відео нагляду. Попросив присутніх посприяти у виділенні коштів. Питання забезпечення окремими службовими приміщеннями дільничних інспекторів міліції вже неодноразово порушувались. 

Однак на окремих сільських радах до цього часу дільничні інспектори не мають службового кабінету. Микола Миколайович, у черговий раз звернувся з проханням про виділення приміщень, так як дільничний інспектор, не завжди може скористуватись спільним кабінетом із працівниками сільської ради. Громадський активіст Іван Фельцан звернувся до начальника райвідділу із питанням, щодо встановлення дорожнього знаку обмеження транспортних засобів по висоті біля Іршавського мосту та міліцейського посту, який часто знаходиться у центрі міста, чим самим створює, на думку активіста, пробки на вулицях. Микола Куриця, повідомив, що відносно дорожнього знаку працівники державтоінспекції можуть тільки надати припис, де його встановлювати і який. Це питання більш стосується міської ради та працівників дорожніх служби. 

Відносно міліцейського посту, так він встановлюється у разі необхідності звільнити проїжджу частину центральних вулиць міста. До прикладу, у суботу велике скупчення автотранспорту біля ринку, і тоді в цей час виставляється окремий пост державтопрацівників. Районний депутат Петро Станко відмітив, роботу правоохоронних органів та прокуратури району під час мітингів та віче. Адже завдячуючи правоохоронцям у районі всі акції пов»язані з політичною ситуацією у районі відбулись без надзвичайних подій. Взагалі, до сказаного приєднались всі присутні депутати і визнали роботу правоохоронці та прокуратури у сучасних умовах задовільною, так як у районі політична ситуація стабільна . На останок начальник райвідділу Микола Куриця, повідомив, що на території району проводиться місячник добровільної здачі зброї і громадяни, які мають у наявності незаконну зброю прийти до міліції і у законному порядку її зареєструвати. За підсумками засідання комісії з прав законності та правопорядку Іршавської районної ради дану інформацію було взято до відома, при цьому враховано побажання громадськості.
 Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp