Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перечинські міліціонери долучились до акції пожежників

23 березня 2015 р., 13:22

Не тільки дорослі мешканці Зарічева, а й малеча та школярі мали змогу вивчити правила безпеки при поводженні з вогняною стихією

Перечинські правоохоронці долучилися до акції, яку проводило управління державної служби з надзвичайних ситуацій в селі Зарічево, що на Перечинщині. 

Під час проведення акції дільничний інспектор міліції Олександр Сочка разом з рятувальниками відвідували помешкання громадян та навчали господарів осель елементарним правилам пожежної безпеки, звертали увагу на обачливе ставлення до вогню. Звісно, найбільшу увагу фахівці приділили неблагополучним сім’ям, одиноким особам похилого віку. 

{g}

Рятувальники провели бесіду з педагогами Зарічівської школи, учні ж у цей час дивилися документальний фільм та прослухали лекцію на згадану тему. Дільничний Олександр Сочка поспілкувався як з маленькими, так і з дорослішими учасниками міроприємства. Адже на носі весняні канікули. Олександр Анатолійович звернув увагу учнів на те, як вони мають поводитися вдома, коли залишаться самі без нагляду батьків. Він роз’яснив малечі, якими електроприладами вони можуть користуватися, зважаючи на свій вік, а якими їм ще заборонено. Після вихованцям дошкільного навчального закладу села Зарічево та школярам продемонстрували, як пожежна машина вміє приборкувати вогонь. 

У цьому році на території Перечинського району виникло 14 пожеж, у Великоберезнянському районі - 9. У минулому році зареєстровано 78 пожеж в обох районах, а основні причини виникнення - це порушення правил експлуатації електромережі, приладів пічного опалення, порушення технологічного процесу, необережне поводження з вогнем. До слова, у минулому році під час пожеж у житлових будинках в Перечинському районі загинули троє осіб. Один чоловік помер від отриманих опіків: себе і хату свого сусіда він облив бензином та підпалив. Усі факти були внесені до Єдиного обліку Перечинського райвідділу міліції. Правоохоронці проводили відповідні перевірки. 

Як в цьому, так і в минулому році значна кількість пожеж сталися внаслідок спалювання трави, чагарників, різного непотребу та сміття. Характерними такого роду пожежі є для періоду, коли починаються весняно-польові роботи. Тому, як зазначає дільничний інспектор Олександр Сочка, профілактичні заходи з пожежної безпеки є необхідними та доцільними саме зараз. Адже завжди легше попередити біду, ніж потім пожинати її наслідки. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp