Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські педагоги навчатимуть дітей за порадами самого Августина Волошина (ФОТО)

4 квітня 2014 р., 17:52

Студенти МДУ дослідили наукову спадщину відомого вченого-педагога Закарпаття, а також обґрунтували можливості реалізації цих вчень у сучасній школі.

На педагогічному факультеті Мукачівського державного університету провели педагогічні читання, присвячені 140-річчю від дня народження Августина Волошина. 



Августин Волошин написав десятки підручників, посібників для шкіл, на яких виховувалося не одне покоління закарпатських українців. Його праці й сьогодні залишаються актуальними. До прикладу, Августин Волошин заповідав: учитель має зробити так, щоб не змушувати учнів до навчання, а щоб учні самі хотіли навчатися. Також вчитель має любити учнів, але за провини карати. Іще одне - лише любові замало, навчав Августин Волошин, вчитель має володіти широкими знаннями, що вимагає наполегливої праці над собою. 

Майбутні закарпатські педагоги і зараз продовжують прискіпливо вивчати спадщину Августина Волошина з тим, аби в майбутньому за його ж настановами навчати дітей.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp