Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Мукачівщині батькам школярів розповіли про наркотики (ФОТО)

6 квітня 2015 р., 15:40

Про шкідливість речовин батьки слухали на зборах.

Під час зустрічі з батьками школярів у селі Великі Лучки Мукачівського району правоохоронці та медики-наркологи розповіли про шкідливий вплив наркотиків на організм дитини. Батькам продемонстрували документальний фільм та розказали, як діяти, коли ця проблема торкнулась їх дітей.

 

Начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС області Валерій Шнуренко зустрівся з батьками школярів однієї з найбільших шкіл Мукачівського району – села Великі Лучки.

У своєму виступі полковник міліції повідомив, що на офіційному обліку в області перебуває 4 тисячі наркозалежних осіб. Хоча реально ця цифра майже вдесятеро більша.

Міліціонер розповів про зміни в поведінці дитини, яка почала вживати наркотики. Правоохоронець показав батькам, як виглядають наркотичні речовини, зокрема марихуана, амфетамін. А також пристрої, через які курять «травку»; таблетки, які продають в аптеках і які несуть в собі загрозу для здоров`я, якщо вживати їх у великій кількості.

- Ряди наркоманів здебільшого поповнюють люди, які не мають елементарних знань про наркотичні засоби та наслідки їх вживання. Вони вважають, що наркоманія є розвагою. При цьому навіть не підозрюють, яку небезпеку це приховує, - зазначив Валерій Шнуренко.

Про відповідальність, яку несуть діти за зберігання та збут наркотиків, розповів в.о. начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу міліції Олександр Корчнявий. Зокрема, за збут наркотиків вона настає з 14 років, а за зберігання – з 16. Якщо дитина не досягла вказаного віку, то відповідальність лягає на плечі батьків.

Лікар-нарколог Мукачівської лікарні Наталія Софілканич розповіла про спеціальний тест на визначення вмісту наркотичних речовин в організмі дитини, який можна провести в домашніх умовах. Вона також застерегла батьків від нищівного впливу наркотиків на організм дитини.

Якщо у вас виникли подібні проблеми або питання з цього приводу, звертайтесь у відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС області за тел.(0312)-69-54-60. Або пишіть на електронну пошту:stop.narkotik.zak@gmail.com.

Інформація Мукачівського МВ УМВС


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp