Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виші виготовлятимуть дипломи самостійно, - МОН

6 квітня 2015 р., 21:14

Повідломили у Міністерстві освіти спираючись на закон.

Міністерство освіти і науки повідомляє, що відповідно до закону "Про вищу освіту" вищі навчальні заклади самостійно виготовлятимуть та видаватимуть документи про вищу освіту. Про це йдеться у повідомленні МОН, зважаючи на чисельні запити вищих навчальних закладів, що надходять до відомства.

Зокрема, Міністерство освіти і науки повідомляє, що 30 березня 2015 року прийнято постанову КМУ "Про документи про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка", якою на виконаннязакону "Про вищу освіту" затверджено Перелік інформації, що повинна міститися в документах про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка та встановлено граничну вартість виготовлення документа про вищу освіту державного зразка у розмірі двох неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 34 гривні (у 2014 році ця сума становила 79 гривень).

Також, згідно з постановою, Міністерство освіти і науки у місячний строк має затвердити форми документів про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка, додатків до них, зразка академічної довідки. З повним текстом відповідної постанови можна буде ознайомитися після її офіційного оприлюднення.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що відповідно до статті 7 закону "Про вищу освіту" вищі навчальні заклади самостійно виготовляють та видають документи про вищу освіту.

"Отже, питання пов’язані із визначенням технічного опису бланків документів про вищу освіту (наукові ступені), їх дизайну, способу та місця виготовлення, визначаються вищими навчальними закладами самостійно", - наголошують у МОН, зазначаючи, що у відомства відсутні повноваження на розроблення та затвердження спеціального порядку щодо централізованого виготовлення та видачі документів про вищу освіту.

У Міносвіти повідомляють, що відповідно до законодавства Кабінет Міністрів в межах встановлених повноважень визначає лише обсяг інформації, що вноситься до документа про вищу освіту (науковий ступінь) державного зразка, а Міністерство освіти і науки затверджує форму документа (зміст викладу відповідної інформації) та взаємодію вищих навчальних закладів з Єдиною державною електронною базою з питань освіти у процесі формування реєстраційного номеру документа про вищу освіту (наукові ступені) в зазначеній базі.

"Наголошуємо, що Міністерство освіти і науки, ДП "Інфоресурс" немає жодних правових підстав на вжиття заходів, пов’язаних із централізованим виготовленням документів про вищу освіту (наукові ступені)", - йдеться у повідомленні міністерства.

osvita.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp